100 de milioane de euro pentru digitalizarea institutiilor din domeniul medical


Ministerul Sănătății a lansat la data de 24 august, un nou apel de proiecte, în valoare de 100 de milioane de euro, pentru digitalizarea instituțiilor din domeniul sănătății în valoare de 100 de milioane de euro. Este vorba despre achiziționarea de echipamente IT și de soluții digitale pentru debirocratizarea administrației medicale.

La apelul de proiecte vor putea aplica Direcțiile de Sănătate Publică, Institutul Național de Sănătate Publică, Institutul Național de Transfuzii, Serviciile de Ambulanță, Agenția Națională de Transplant și lista poate continua.

Proiectele de digitalizare din Sănătate vin în strânsă legătură cu elaborarea primei Strategii Naționale

de Digitalizare în Sănătate, proiect demarat în luna iunie în parteneriat cu Organizația Mondială a

Sănătății și toți reprezentanții principalelor instituții medicale din România.

Trebuie știut că în cursul lunii august, Ministerul Sănătății a mai lansat apelul de proiecte pentru digitalizarea a 200 de spitale, instalarea sistemelor de telemedicină în 131 de unități de primiri urgențe și digitalizarea Casei Naționale de Sănătate. Bugetul total destinat transformării degitale depășește 400 de milioane de euro.

Ghidul de finanțare se găsește pe pagina Ministerului Sănătății la secțiunea PNRR.

Componenta 7 – Transformare Digitală. Investitia specifică: I3.2 – Digitalizarea instituțiilor cu atribuții în domeniul sanitar aflate în subordinea MS