12 autospeciale pirotehnice si 6 platforme pentru salvarea de la inaltime- in dotarea pompierilor din mai multe judete

Furnizarea unui serviciu de calitate cetățenilor este și va rămâne prioritatea zero pentru DSU, aspect care presupune dotări performante pentru pompierii salvatori.

𝟏𝟐 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞𝐥𝐞 𝐩𝐢𝐫𝐨𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐞 𝐬̦𝐢 𝟔 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐩𝐥𝐚𝐭𝐟𝐨𝐫𝐦𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐢̂𝐧𝐚̆𝐥𝐭̦𝐢𝐦𝐞 𝐚𝐮 𝐢𝐧𝐭𝐫𝐚𝐭 𝐢̂𝐧 𝐝𝐨𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐨𝐦𝐩𝐢𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫!

Astăzi, ÎN PREMIERĂ, în dotarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intrat primele 𝟏𝟐 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐬𝐩𝐞𝐜𝐢𝐚𝐥𝐞 𝐩𝐢𝐫𝐨𝐭𝐞𝐡𝐧𝐢𝐜𝐞 din totalul celor 19 achiziționate, valoarea unui astfel de mijloc tehnic fiind de aproximativ 270.000 de Euro. Astfel, la finalul procesului de achiziție, 18 inspectorate pentru situații de urgență județene (AB, BC, BH, BN, BT, BV, BZ, CJ, DJ, GL, IS, MS, NT, SB, SV, TM, VL, VN) și Unitatea Specială de Intervenție în Situații de Urgență vor beneficia de aceste mijloace tehnice performante, pentru gestionarea în cele mai bune și sigure condiții a situațiilor de urgență care pot apărea.

Totodată, alte 𝐬̦𝐚𝐬𝐞 𝐚𝐮𝐭𝐨𝐩𝐥𝐚𝐭𝐟𝐨𝐫𝐦𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐚𝐥𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐢̂𝐧𝐚̆𝐥𝐭̦𝐢𝐦𝐞 𝐝𝐞 𝟒𝟓 𝐦, din totalul celor 18 achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, completează parcul auto al inspectoratului general. Valoare unui astfel de mijloc tehnic este de 865.000 Euro/bucată. Brațul mobil permite și salvarea persoanelor rămase captive pe ape și alte medii aflate sub nivelul solului, până la adâncimea de – 8,2 m. Totodată, camera din dotarea autospecialei permite monitorizarea intervenției de la fața locului, din dispecerat.

Autospecialele sunt achiziționate prin 𝐩𝐫𝐨𝐢𝐞𝐜𝐭𝐮𝐥 𝐕𝐈𝐙𝐈𝐔𝐍𝐄 𝟐𝟎𝟐𝟎, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare totală este de aproximativ 682 milioane Euro.