14.902.000 de lei- „ADJUDECAT”, pentru Spitalul Judetean Brasov

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov cea mai importantă instituţie medicală a judeţului, aflată în prima linie a combaterii pandemiei, dispune în acest an, anunță autoritățile, de un buget însemnat, care va fi utilizat în cea mai mare parte pentru reparaţii şi investiţii în infrastructura de sănătate.

În urma solicitărilor fundamentate pe care echipa managerială a spitalului, condusă de dr. Călin Cobelschi, le-a transmis administraţiei judeţene, în bugetul Consiliului Judeţean Braşov pe anul 2021, recent aprobat, Spitalului Judeţean i-a fost alocată suma de 14.902.000 de lei.

Din acest total, 9.962.000 de lei sunt destinate cheltuielilor de capital care includ achiziţii de aparatură medicală, dotări IT şi realizarea documentelor de proiectare pentru viitoare investiţii. Suma de 4.622.000 de lei urmează să fie utilizată pentru reparaţiile curente, iar diferenţa de 318.000 de lei reprezintă totalul stimulentelor salariale de care va beneficia personalul medical al spitalului în 2021.

Informaţii despre lucrările şi investiţiile care se vor realiza în acest an, dar şi despre finanţările europene de care beneficiază Spitalul Judeţean Braşov, găsiţi pe site-ul Consiliului Judeţean www.judbrasov.ro accesând linkul:

https://site.judbrasov.ro/event_Spitalul-Clinic-Jude-ean…

„Spitalul Judeţean este o adevărată uzină care trebuie să funcţioneze în condiţii optime, indiferent de situaţiile dificile care pot interveni în societate. Felicit echipa managerială pentru modul în care a gestionat, într-o perioadă grea, atât construirea şi dotarea secţiei modulare ATI-COVID, cât şi celelalte şantiere: extinderea UPU, reabilitarea Corpului B şi a Corpului A de la Staţionarul Central, iar la Staţionarul Tractorul, reabilitarea cabinetelor medicale din ambulator, instalarea stocatorului de oxigen, dotarea cu oxigen a tuturor paturilor, suplimentarea sălilor de operaţie, precum şi amenajarea şi dotarea Compartimentului ATI. Suntem alături de conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgență Brașov şi susţinem proiectele pe care domnul manager şi întreaga echipă din Comitetul Director ni le-au propus. Acestea se regăsesc pe lista de investiţii finanţaţe de Consiliul Judeţean în acest an”, declară preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Credit foto: ghidlocal.com