14 iunie – Ziua Mondiala a Donatorului de Sange

În fiecare an, la data de 14 iunie, se celebrează în întreaga lume Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, prilej pentru a crește gradul de conștientizare asupra necesității condițiilor de siguranță în donarea de sânge și a mulțumi donatorilor voluntari de sânge pentru gestul lor de a salva vieți.

Centrul de Transfuzie Sanguină „Col. prof. dr. Nicolae Nestorescu” este singurul centru de transfuzie din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională și furnizează sânge atât în spitalele militare, cât şi în spitalele civile.

Demn de luat în seamă, în primele cinci luni ale acestui an, structura și-a deschis porțile pentru 6762 de doritori care au vrut să salveze vieți prin donarea de sânge. Dintre aceștia, 5335 au îndeplinit condițiile de donare (2010 militari și 3325 civili), recoltându-se în total aproximativ o cantitate de 2400 de litri de sânge.

Pe această cale, Minsiterul Apărării Naționale mulțumește tuturor pentru spiritul civic de care au dat dovadă și îi îndemnăm și pe ceilalți să se alăture demersului!

 Câteva picături de sânge pot salva o viață!