2,4 milioane euro pentru extinderea UPU de la Spitalul Judetean Bistrita-Nasaud

Spitalului Județean de Urgență Bistrița-Năsăud are o noua Unitate de Primiri Urgente, proiect realizat atât din fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020, cât şi din fonduri de la bugetul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Unitatea de Primiri Urgențe a spitalului bistrițean a fost reabilitată, extinsă și modernizată printr-o investiție de aproximativ 2,4 milioane de euro. Lucrările au constat în extinderea spațiului, refacerea circuitelor medicale, dotarea cu 85 de echipamente specifice, refacerea circuitelor electrice și sanitare. Secția ocupă în prezent o suprafață de peste 1400 metri pătrați.

„Noua unitate de primiri urgenţe face parte dintr-o gândire pe termen mediu în vederea asigurării asistenței medicale de calitate pentru oamenii din acest judeţ. Aici este vorba despre oameni responsabili pentru comunitatea lor. Cred că acesta este mesajul care ar trebui să ne călăuzească în activitatea noastră, pentru că responsabilitatea pentru comunitate duce la proiecte de succes. Acest spital este un model. Să încercăm să replicăm modelul de la Bistriţa în toate oraşele din România”, a mai spus ministrul Sănătăţii, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății prezent la inaugurare.