Epilarea definitivă este preferată de tot mai multe femei (şi tot mai mulţi bărbaţi) pentru că are o mulţime de avantaje. Rezolvă practic problema părului inestetic de pe corp, fără şedinţe lunare la salon şi stresul părului care creşte constant între epilări.
Potrivit Wellnesshub, avantajele procedurii sunt că poate fi efectuată aproape oriunde pe corp, iar după o serie de 3 tratamente efectuate la 4 săptămâni distanță, părul dispare de obicei pentru o perioadă de 6 – 18 luni. Chiar dacă epilarea definitivă are o mulţime de beneficii şi este foarte practică, încă există o mulţime de mituri legate de ea. Cele mai frecvente sunt cele de mai jos.
Epilarea definitivă cu laser nu funcţionează pe anumite tonuri de piele
Acest lucru este fals. Preconcepţia asta porneşte de la aparatele de epilare anterioare, care încă mai sunt folosite în unele saloane şi care depind exclusiv de contrastul dintre culoarea pielii şi culoarea părului. Dar, cu epilarea laser definitiva, lucrul acesta nu mai este valabil.
E dureros să te epilezi definitiv
Fals. Din contră, comparativ cu epilarea cu ceară rece sau caldă, epilarea cu laser este nedureroasă. Sigur, în funcţie de sensibilitatea corpului său, o persoană poate resimţi un anumit disconfort, dar de obicei este vorba despre unul tolerabil.
În plus, în saloanele specializate cu aparate profesionale de epilare definitiva, cosmeticienele folosesc creme topice care anesteziază uşor zona. Astfel, procedura va fi nedureroasă chiar şi pentru persoanele mai sensibile la disconfort.
Epilarea definitivă cu laser afectează pielea
Greşit. Şi e unul din cele mai des întâlnite mituri. Laserele care se folosesc azi în aparatura profesională pentru epilare definitiva sunt aprobate de organismele medicale de control şi sunt considerate sigure. Practic ţesutul cutanat al pielii rămâne neatins. În plus, epilarea cu laser s-a dovedit că poate îmbunătăţi textura pielii în zonele tratate, deşi aceasta nu reprezintă utilizarea sa principală.
Aparatura profesională de epilare laser definitivă vine cu o varietate de funcții pentru a asigura o experiență eficientă și sigură pentru piele. Pentru a minimiza disconfortul și a proteja pielea, multe aparate de epilare laser vin cu sisteme de răcire integrate care răcesc pielea în timpul tratamentului.
Apoi au un control foarte bun al temperaturii, diverse setări de energie şi pulsaţie, sisteme de răcire activă, sisteme de scanare şi repere de poziţionare. Funcțiile de siguranță, cum ar fi blocarea accidentală a tratamentului sau sistemele de răcire de urgență, sunt integrate pentru a proteja pacientul.
Părul creşte la loc după epilarea cu laser
Acest mit are un sâmbure de adevăr în el. De fapt, nu există nicio dovadă că ar exista o metodă care să îndepărteze complet părul de pe corp. Însă, după epilarea cu laser, o persoană poată renunţa la lama de ras sau aparatul de ras sau epilarea cu benzi de ceară timp de 6 luni, până la 12 luni, în funcţie de numărul tratamentelor efectuate.
Specialiştii mai subliniază că eficacitatea epilării cu laser este mai mare în cazul tratamentelor repetate. Oricum, eficacitatea epilării definitive este net superioară tratamentelor tradiţionale de îndepărtare a părului.
De ce ar trebui să optezi pentru epilarea definitivă cu laser? Pentru că este soluția care îți oferă libertatea de a scăpa definitiv de părul inestetic, fără a mai fi nevoie să te bazezi pe alte metode care sunt temporare și uneori dureroase. Investiția în epilarea definitivă înseamnă că vei avea mai mult timp și energie pentru alte activități, fără să mai fii nevoit/ă să te ocupi lunar de îndepărtarea părului.
(P)