5 întrebări pe care să le adresezi dentistului dacă ai în vedere un implant dentar

Tratamentul cu implanturi dentare este o soluție modernă prin care dinții pierduți sau deteriorați sunt înlocuiți, pentru a recăpătată funcționalitatea și estetica danturii. Implanturile dentare sunt dispozitive din titan sau aliaje ceramice care sunt inserate în osul maxilarului sau mandibulei pentru a crea o bază solidă pentru coroane, punți sau proteze dentare. Optarea pentru un implant dentar poate fi o decizie semnificativă și, pentru a te asigura că ești pe deplin pregătit, îți recomandăm câteva întrebări pe care ar trebui să le adresezi medicului specialist.

Procedeul de inserare a implanturilor este dureros?

Înțelegerea procesului de implantare este, în viziunea medicilor, extrem de importantă, deoarece te poate ajuta să te simți confortabil în timpul procedurii și să îți creezi așteptări realiste în ceea ce privește rezultatele. Întrebările pot aborda aspecte precum durata procedurii, tipul de anestezie utilizată sau posibilele complicații postoperatorii. De asemenea, deși este binecunoscut faptul că procedeul nu este dureros, ai putea obține confirmarea acestui lucru de la medicul stomatolog.

Ce opțiuni de plată există?

Deoarece există anumite clinici care oferă posibilitatea achitării tratamentelor în rate, este recomandat să întrebi care sunt soluțiile de plată. În unele cazuri, pretul implanturilor dentare trebuie plătit integral, în timp ce, în altele, ar putea fi achitat în rate. În prezent, procedurile de implantare nu sunt acoperite de asigurările de sănătate.

Cât timp rezistă implanturile?

Este important să întrebați medicul stomatolog despre durabilitatea și longevitatea implanturilor dentare. În general, acestea sunt proiectate să reziste pentru o viață întreagă, dar acest lucru poate varia în funcție de mai mulți factori, cum ar fi igiena orală, sănătatea bucală și generală, precum și calitatea procedurii și a materialelor utilizate. Controalele regulate în clinica stomatologica Bucuresti (sau într-un alt oraș, în funcție de locul în care efectuați procedura) pot face ca perioada de viață a implanturilor să fie prelungită.

Care sunt șansele de succes ale implantului dentar și ce factori ar putea influența acest lucru?

Șansele de succes ale implantului dentar sunt în general ridicate, cu o rată de aproximativ 98%. Cu toate acestea, poate fi influențat de mai multe aspecte. Medicul stomatolog vă poate informa cu privire la factorii care influențează succesul tratamentului și vă poate oferi recomandări specifice pentru a vă asigura o recuperare mai rapidă.

Ce indicații trebuie respectate postoperator?

În general, majoritatea medicilor stomatologi oferă indicații similare referitoare la îngrijirea postoperatorie a implantului dentar, cum ar fi instrucțiuni privind igiena orală, recomandări alimentare, programul de administrare a medicamentelor și cel al vizitelor de urmărire. Cu toate acestea, unele clinici pot avea protocoale specifice sau recomandări suplimentare, în funcție de experiența și practica lor. Din acest motiv, poate fi util să întrebați medicul ce indicații trebuie respectate după inserarea implantului. (P)