5 lucruri pe care ar fi bine să le știi despre sănătatea sânilor tăi

Sănătatea sânilor este deosebit de importantă, iar femeile trebuie să se informeze cu privire la metodele de prevenție ale anumitor afecțiuni și să aibă grijă la orice posibile modificări. Înainte de a te gândi la proceduri estetice ce țin de chirurgia sânilor, află toate informațiile legate de sănătatea acestora și acordă atenție sporită acestui subiect. Iată 5 lucruri legate de sănătatea sânilor pe care trebuie să le cunoști.

Controalele regulate sunt esențiale

Fiecare femeie trebuie să efectueze controale de rutină pentru examinarea sânilor. Acest lucru este deosebit de important pentru a preveni anumite boli, dar și pentru a depista la timp orice modificări care pot să apară la nivelul sânilor. Dacă te numeri printre pacientele care au recurs la augmentarea mamara, medicul specialist îți va comunica intervalele de timp la care trebuie să te prezinți la control. 

Durerile de sâni sunt normale în anumite cazuri

Atunci când simți disconfort sau durere în zona sânilor, nu trebuie să te alarmezi – mai ales dacă mergi la controale regulate. În majoritatea situațiilor, durerile sunt provocate de schimbări la nivel hormonal sau de ciclul menstrual. De asemenea, în timpul sarcinii apare o senzație de disconfort, dar și aceasta este normală.

Reducția mamară îmbunătățește calitatea vieții

Reducția mamară, operatie de micsorare a sanilor, este o intervenție cu efecte atât la nivel estetic, dar foarte importantă și pentru sănătatea generală. Femeile cu sâni foarte mari se confruntă de cele mai multe ori cu dureri de spate sau de gât și cu disconfort ridicat. Astfel, reducția mamară poate fi o opțiune importantă pentru acestea, iar calitatea vieții se îmbunătățește semnificativ după efectuarea operației. 

Chisturile și nodulii nu sunt un semn de cancer

Chiar dacă detectezi noduli sau chisturi la nivelul sânilor, nu te îngrijora fără motiv. Acestea nu sunt un semn de cancer, de cele mai multe ori fiind simple semne ale unor schimbări în organism, cum ar fi ciclul menstrual sau menopauza. Femeile cu vârsta sub 50 de ani sunt mai predispuse la a dezvolta noduli. Mamografia este o analiză care salvează vieți și efectuarea acesteia este esențială pentru a preveni afecțiunile sânilor sau pentru a le depista înainte ca acestea să se agraveze.

Autopalparea, metoda eficientă pentru a depista la timp modificările sânilor

Autopalparea este o metodă simplă și eficientă pentru a identifica la timp orice posibile modificări ale sânilor. Umflăturile, scurgerile sau nodulii sunt câteva semne ușor de remarcat acasă. Pentru cât mai multă siguranță și pentru confort emoțional, orice schimbare sau neregulă trebuie raportată medicului. Acesta va efectua investigațiile necesare pentru a identifica potențialele probleme.

Sănătatea sânilor este un aspect care trebuie să preocupe toate femeile. Atunci când dorești o intervenție estetică în această zonă a corpului, la Clinica Estetico vei beneficia de o gamă completă de analize. (P)