6 ELICOPTERE NOI pentru gestionarea SITUATIILOR DE URGENTA prin SMURD

Alături de ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode și de secretarul de stat Raed Arafat, Cristian Roman, secretar de stat în Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a participat miercuri seară la recepția noilor elicoptere destinate gestionării situațiilor de urgență achiziționate.

Elicopterele ușoare au ca destinație căutarea & salvarea din mediul montan și executarea misiunilor aeromedicale solicitate.

Totodată, acestea vor fi echipate cu sistem de troliere, pentru îndeplinirea misiunilor de căutare-salvare din zone greu accesibile.

De precizat că noile aeronave vor asigura atât continuitatea intervențiilor în punctele de operare aeromedicală, prin înlocuirea celor ce se află în lucrări de mentenanță planificată, cât și instruirea personalului navigant în cadrul Detașamentului de Instruire și Perfecționare.

Elicopterele au fost achiziționate printr-un proiect depus la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare – Axa Prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor – Obiectivul specific 5.2 Creșterea nivelului de pregătire pentru o reacție rapidă și eficientă la dezastre a echipajelor de intervenție, în care Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I. are calitatea de partener, iar IGSU- Inspectoratul General pentru Situații de Urgență deține calitatea de lider de proiect.