8 mai – Ziua Mondiala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii. In lume, peste 17 milioane de voluntari pentru o cauza nobila

Ziua de 8 mai este sărbătoarea celor 17 milioane de voluntari și aproape jumătate de milion de angajați din întreagă lume ai Crucii Roșii și Semilunii Roșii.

Toți acești oameni cu suflet de aur fac parte din marea familie a Crucii Roșii din România, oameni dedicați binelui, care prin faptele lor, prin implicarea în acțiuni umanitare, reușesc să salveze vieți și să readucă zâmbete pe chipurile celor greu încercați.

Celebrăm astăzi curajul, devotamentul, pasiunea, implicarea și dorința de a salva. Celebrăm azi oameni-lecție, oameni fără de care zeci, sute, mii de vieți ar fi pierdute…

*Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie s-a născut la inițiativa unui om de afaceri elvețian, Henry Dunant (1828-1910), în 1859, după una dintre cele mai sângeroase bătălii ale secolului, Bătălia de la Solferino, bătălie care a făcut 40.000 de victime. La 24 iunie 1859, Henry Dunant venise în nordul Italiei pentru a-l întâlni pe Napoleon al III-lea în interes de afaceri. Impresionat profund de imaginea oribilă de după bătălie, el a adunat oameni din satul învecinat și a petrecut trei zile, fără întrerupere, pentru a îngriji răniții. Vorbele sale ”Siamo tutti fratelli” (suntem cu toții frați) au deschis inimile voluntarilor, care au îngrijit deopotrivă inamici și compatrioți, conform www.crucearosie.ro.

LA MULȚI ANI!

TOT RESPECTUL!