9863 de copii si adolescenti (0-19 ani) romani s-au imbolnavit din pricina coronavirusului. In Bucuresti se protesteaza impotriva purtarii mastii de protectie!

Un nou protest faţă de purtarea măştii s-a desfășurat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii din Bucureşti. Participanţii, foarte mulţi însoțiți de copii sau bătrâni sau chiar… fețe bisericești, reclamă „dictatura medicală” şi măsurile sanitare luate de autorităţi.

Încăpățânare, frustare, lipsă de responsabilitate…

Inducând ideea că autoritățile ne iau dreptul de a respira, dreptul la oxigen, la credință, etc… câteva sute de oameni și-au exprimat nemulțumirea față de ceeace spun ei, ar fi… un soi de „dictatură militară”- adică fix faptul că ești îndrumat, sfătuit și da… obligat pentru BINELE TUTUROR, să porți mască și să te protejezi și să îi protejezi pe cei dragi! Din păcate tocmai esența situației pe care o trăim cu toții… nu se înțelege. Din păcate, vocile și mesajele s-au acutizat și… numărul bolnavilor dar și cel al morților crește ALARMANT!

Și pentru că acum… ceeace se întîmplă nu prea mai încape în cuvinte, considerăm necesar să oferim câteva date statistice OFICIALE:

*De la începutul pandemiei, în România, s-au îmbolnăvit 3526 de copii cu vârste între 0-9 ani (61 au fost confirmați în ultimele 24 de ore!)

*De la începutul pandemiei, în România, s-au îmbolnăvit 6337 copii și adolescenți cu vârste între 10-19 ani (180 au fost confirmați în ultimele 24 de ore!)

*Numărul persoanelor infectate din grupa de vârstă de peste 80 de ani este de 7045!(datelazi.ro)

Și… exemplele pot continua. Dincolo de aceste cifre… sunt OAMENI. E SUFERINȚĂ. SUNT MEDICI ȘI PACIENȚI, E TRISTEȚE ȘI… SPERANȚĂ. ȘI… CE DACĂ?!?

FOTO – Inquam Photos / George Calin