A donat imunitate si dragoste de tara!

„Aveam 20 de ani când am donat prima oară sânge. S-a făcut un apel pentru un militar aflat într-o situație grea și atunci am înțeles cât de importantă este donarea de sânge. Eram student militar în anul I la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

În perioada de studenție, luând contact cu sistemul militar, dar și cu un oraș mare, am observat câtă nevoie de sânge era pentru diverși militari aflați în necaz, dar și pentru cunoștințe, rude ale prietenilor, români. Am conștientizat că în jurul meu sunt oameni pe care îi cunosc sau nu și care au mare nevoie de sânge, iar orice donare poate salva o viață!

La prima donare mi s-a spus: „Să mai veniți pe la noi!”. Credeam că așa spun doamnele asistente oricărui om care pășește pe la ei, dar mi-au explicat că având grupa de sânge 01 pozitiv, sângele meu poate fi administrat mai multor persoane. Atunci am realizat că sângele meu poate ajuta mai mult decât aș putea eu. De atunci, de câte ori plec, le răspund „O să revin!”

Am schimbat câteva unități militare, orașe și am încercat să donez oriunde am locuit și de câte ori am aflat de o acțiune umanitară am mers să donez. Chiar și în perioada în care am fost dislocat în misiune în Teatrul de Operații Afganistan, eu și colegii mei eram oricând disponibili să donăm. Dumnezeu ne-a ferit de astfel de situații grele.

M-am mutat de un an în București, iar astăzi mă aflu la a treia donare la Centrul de Transfuzie Sanguină al M.Ap.N. Acum 2 luni m-am vaccinat și cu a doua doză a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna, deoarece cred în responsabilitate. O să donez în continuare, deoarece doresc să ajut. Simt că prin donare și prin vaccinare îmi ajut comunitatea, prietenii, ajut la salvarea de vieți, iar în același timp, mă protejez și îmi mențin sistemul imunitar puternic.

Sunt donator de sânge, dar astăzi am donat imunitate!”- Locotenent Gabriel Chiriloiu.

Un gest. Omenie, respect, dragoste, dăruire. Totul din partea unui militar căruia în numele tuturor românilor, îi mulțumim!