A fost infectat cu coronavirus: „Virusul isi lasa amprenta asupra capacitatii fizice si psihice pentru o perioada mult mai lunga decat o gripa!” Decanul Facultatii de Medicina din Sibiu

Decanul Facultății de Medicină din Sibiu, reputatul medic Radu Fleacă, trage un semnal de alarmă din poziția PACIENTULUI vindecat de COVID-19:

Nu trebuie să avem nicio psihoză, dar nu este o glumă. Este o boală serioasă care poate și creează probleme dificile și nu mă refer aici din punct de vedere al sistemul economic și la încărcarea sistemului sanitar, ci vorbesc din punct de vedere al pacientului care a trecut prin așa ceva. Virusul își lasă amprenta asupra capacității fizice și psihice pentru o perioadă mult mai lungă decât o gripă. Încă nu se știe cum este evoluția acestui virus și a pacienților și a imunității. Sunt o mulțime de necunoscute, dar nu sunt eu cel mai în măsură să dau date științifice despre asta.

Medicul a recunsocut, totodată, că nu știe cum a contactat virusul și chiar s-ar bucura să își dea seama cum s-a întâmplat. În cazul său, din fericire, boala a transmis-o doar soției sale.

Nu știu cum am contactat boala. Noi cred că ne protejăm cel mai mult. Eu personal am purtat tot timpul mască și afară n-am fost în spații aglomerate, dar nu știu de unde am luat boala. Măcar mă bucur că nu am transmis decât soției mele, din păcate, dar n-am reușit să infectez pe altcineva”, a declarat public decanul Facultății de Medicină.

*Absolvent al Facultății de Medicină „Iuliu Hațieganu” Cluj Napoca- promoția 1992, Dr Radu Fleacă este Medic Specialist Medicină de Urgență din 1998, Medic Primar Ortopedie și Traumatologie din 2007, Doctor în Științe Medicale din 2010, Conferențiar Universitar Facultatea de Medicină Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

AȘADAR, UN SEMNAL DE ALARMĂ DIN PARTEA UNUI MEDIC CARE A TRĂIT EXPERIENȚA CUMPLITĂ A INFECTĂRII CU ACEST VIRUS CAREA ÎNFIORAT PLANETA!

foto: Foto: medicina.ulbsibiu.ro