A FOST si… A FOST FURAT! Un defibrilator montat in Brasov

ȘOCANT, CONDAMNABIL! Unul din cele două defibrilatoare montate în luna decembrie de organizația Caravana cu Medici în municipiul Brașov a fost furat. Aparatul care poate salva vieți era amplasat într-o casetă metalică pe stradă, în zona centrală a municipiului  de la poaleleTâmpei.

 Aparatul a costat 11.000 de lei și putea fi folosit gratuit în caz de urgență.

„În cursul nopții trecute a dispărut defibrilatorul extern automat amplasat în Livada Poștei. Dacă ați văzut pe cineva care a interacționat cu el sau având în posesia sa husa alba din interiorul cutiei, vă rugăm anunțați poliția. Suntem profund dezamăgiți de cele întâmplate si vrem sa aducem aminte că defibrilatorul extern automat nu are nici o valoare în casa unui individ. Nu există nici o indicație în cazul pacienților să aibă în casă un defibrilator extern, existând alte metode specifice pentru pacienții ce au nevoie de cardiostimulare. Acesta este destinat spațiilor frecventate des de oameni pentru acordarea primului ajutor. Orice informație ne poate ajuta să redăm comunității un aparat medical ce poate salva o viață”, au scris miercuri reprezentanții organizației Caranava cu Medici pe contul oficial de Facebook.

Inclusiv unul dintre medicii care au făcut parte din proiect și-a exprimat indignarea firească, la urma urmelor, pe rețele de socializare.

„În Decembrie 2022 Caravana cu Medici a amplasat primele defibrilatoare accesibile 24/7 din Brașov, unul în Piața Sfatului iar al doilea în Livada Poștei. Ieri noapte cel din Livada Poștei a fost furat. Mă simt dezamăgit și scârbit. Mereu spunem că ne dorim o țară ca afară, vrem lucruri frumoase dar noi aruncăm mucurile de țigară pe jos, ne luăm la bătaie cu salvamarii pe plajă că vrem să intrăm în apă când e pericol de înec și mai nou furăm aparate care pot salva vieți”, a declarat doctorul Alexandru Covaciu.

Dacă s-a ajuns la așa ceva, la asemenea furt, la asemenea faptă josnică…

 Sursa foto: Caravana cu Medici