Accesul in Spitalul Judetean de Urgenta Buzau, restrictionat din cauza cresterii cazurilor de Covid-19

Din cauza faptului ca, in judeţul Buzău, sunt active la inceptul lunii septembrie a.c., două focare de COVID-19,  Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din municipiul resedinta de judet a decis, în urma unei adrese a Direcţiei de Sănătate Publică, să restricţioneze accesul vizitatorilor.

Ca atare, în Spitalul Judeţean Buzău se mai poate intra doar în intervalul orar 10.00-12.00, excepţie facand secţiile ATI, Neonatologie din Maternitatea Buzău şi Oncologie, unde accesul aparţinătorilor a fost interzis. Acolo unde vizitatorii pot intra la bolnavi, accesul se va realiza doar cu purtarea echipamentelor de protecţie puse la dispoziţie de spital.

La Spitalul Judeţean Buzău sunt internaţi în prezent opt pacienţi cu COVID-19. Un focar a fost declarat în Centrul Primire-Violenţă Infantilă din Râmnicu Sărat, unde mai mulţi beneficiari au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. De asemenea, este activ un focar la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca, unde au fost confirmate 19 îmbolnăviri.