Albirea dinților cu Laser:  ce este, de ce alegi, pentru cine e potrivit, recomandări?

De-a lungul ultimelor decenii, avansul tehnologiei medicale a permis progres semnificativ în domeniul stomatologiei. Una dintre cele mai promițătoare tehnologii emergente este albirea dinților cu laser, o procedură care a revoluționat estetica dentară.

Albirea dinților cu laser: Ce este?

Albirea dinților cu laser este o metodă avansată de estetică dentară care implică utilizarea unui fascicul de laser în combinație cu un gel de albire pentru a oferi rezultate rapide și eficiente. Tratamentul implică aplicarea unui gel pe bază de peroxid de hidrogen cu o concentrație între 25% și 40% pe suprafața dinților, urmată de aplicarea unui fascicul de laser care activează gelul. Laserul accelerează reacția de albire, făcând procesul mult mai eficient decât metodele tradiționale.

Avantajele albiri dinților cu laser

Albirea dinților cu laser oferă numeroase avantaje față de alte tehnici de albire. Una dintre cele mai importante este viteza: întreaga procedură poate fi finalizată în aproximativ o oră, oferind rezultate imediate. De asemenea, este posibilă albirea cu până la 12 nuanțe, ceea ce este semnificativ mai mare decât ceea ce se poate realiza cu metodele tradiționale.

În plus, procedura are un efect de durată. Rezultatele pot dura între doi și trei ani, presupunând că pacientul respectă recomandările de îngrijire post-procedurală. Mai mult, pacienții pot experimenta o sensibilitate redusă a dinților comparativ cu alte metode de albire.

Pentru cine e potrivit?

Pentru a fi eligibil pentru albirea dinților cu laser, pacientul trebuie să aibă o sănătate dentară bună. Tratamentul este contraindicat pentru persoanele cu afecțiuni hepatice sau hematologice, femeile însărcinate sau care alăptează, cei sub 18 ani și pacienții alergici la substanțele utilizate în procedură. De asemenea, cei cu retracție gingivală severă sau cu anumite medicații pot fi sfătuiți să evite procedura.

 

Recomandări și contraindicații după procedură

După albirea dinților cu laser, medicul stomatolog recomandă respectarea unor obiceiuri sănătoase pentru a păstra rezultatele cât mai mult timp. Acestea includ menținerea unei igiene dentare adecvate și evitarea alimentelor și băuturilor care pot colora dinții. Este important să se renunțe la fumat și să se evite băuturile precum cafeaua, ceaiul sau vinul roșu. În primele 24 de ore după procedură, pot fi necesare medicamente antiinflamatoare nesteroidiene pentru a gestiona sensibilitatea dinților.

În concluzie, albirea dinților cu laser reprezintă o revoluție în estetica dentară, oferind rezultate rapide, de durată și cu disconfort minim. Cu toate acestea, ca și în cazul oricărei proceduri medicale, este esențial să se consulte un specialist înainte de a lua o decizie.

Sursa foto pixabay.com

(P)