Vara se apropie cu pasi repezi. Iata cum poti gestiona alergiile de la caldura in cazul in care apare la bebelusul tau. Afla aici mai multe detalii, alaturi de informatii despre cartea VindecaDAI!
In primul rand, trebuie sa te pregatim cu informatii suplimentare. Astfel, vei afla mai intai cum se manifesta o alergie bebelusi de la caldura, pentru a putea sa o identifici mai usor. Desi pare o alergie stranie, cert este ca e comuna in randul bebelusilor, din cauza faptului ca anumite glande din corpul micutului nu sunt dezvoltate inca. Pe scurt, pentru a nu intra in detalii stiintifice si pentru a-ti face o idee mai clara despre aceasta alergie, iti vom explica ce presupune aceasta alergie, deoarece nu este una de speriat.
Despre alergia la caldura, pe scurt
Nu este un secret faptul ca trupul nostru se racoreste si-si regleaza temperatura prin transpiratie. In cazul bebelusilor, si ei pot transpira, insa din cauza acestor glande subdezvoltate, aceasta nu poate sa se evapore corespunzator prin piele, ramanand blocata in straturile de dedesubt. Asadar, va cauza urmatoarele simptome:
- Eruptii cutanate, care pot provoca mancarimi
- Disconfort si iritabilitate
- Plans excesiv
- Pierderea poftei de mancare.
Toate aceste simptome pot aparea in zonele acoperite ale corpului, cum ar fi spatele si gatul. Asadar, acum ca ai aflat cum se manifesta aceasta alergie, cum o poti gestiona si preveni?
Factori de risc si masuri preventive
Avand in vedere ca este o reactie adversa la caldura, un prim pas logic este sa gasesti un loc racoros unde sa te adapostesti cu bebelusul, avand in vedere ca un mediu canicular declanseaza aceasta alergie. Poate aparea in urmatoarele situatii:
- Bebelusul poate sa aiba o reactie alergica la caldura si din cauza febrei
- Daca pornesti la drum cu bebelusul, se poate supraincalzi in masina
- Daca poarta hainele stramte sau din materiale sintetice, atunci se poate declansa o astfel de alergie, avand in vedere ca nu permit pielii sa respire.
Cum poti preveni alergia la caldura? Este destul de simplu! Poti opta pentru haine din bumbac, sa ii oferi destule lichide si sa eviti sa acoperi bebelusul cu haine neadecvate sau chiar paturi pe timpul verii. Pe scurt, poti aplica aceleasi metode prevenite logice ca si in cazul unui adult.
Exista un tratament pentru aceasta alergie?
Nu, insa acest tip de alergie se rezolva de la sine, odata cu cresterea si dezvoltarea corpului. In schimb, poti gestiona alergia odata ce a aparut, mai ales daca este vorba de eruptii cutanate, pe care trebuie sa le eviti sa le atingi. Poti aplica comprese reci pentru a calma mancarimea. Daca simptomele persista, te sfatuim sa consulti un medic pediatru.
Aprofundarea informatiilor despre alergiile infantile cu ajutorul cartii VindecaDAI
Alergiile nu sunt de speriat si nu vei fi primul parinte care trece prin clipe neplacute. De aceea, te invitam sa afli mai multe detalii despre alternative holistice din cartea VindecaDAI, pentru a putea gestiona mai multe afectiuni cauzate de alergiile care pot aparea si la bebelusul tau! Comanda acum un exemplar.
Contact:
+4 0726 718 293
contact@vindecadai.ro (P)