ALERTA la manastirea Horezu: Mai multe persoane, la spital, in stare grava! Ar fi mancat tocanita de ciuperci… posibil otravitoare

Cel puțin șase oameni au ajuns la spital în stare gravă, după ce s-ar fi intoxicat cu ciuperci la Mănăstirea Horezu din județul Vâlcea. Incidentul a avut loc noaptea de duminică spre luni.

Echipajele de urgență au intrevenit la mănăstire după ce mai multe persoane au intrat în panică, simținduse din ce în ce mai rău. Toate aceste persoane mâncaseră același fel de mâncare la mănăstire, anume o tocăniță cu ciuperci, toți cei în cauză fiind convinși că ciupercile erau… otrăvitoare. Cel puțin așa susțin cei care au făcut primele investigații la fața locului.

Separe, însă că lucrurile s-au agravat, asta după ce, cum povestescunii martori, inițial, măicuțele nu ar fi lăsat angajații de la Ambulanță să intre cu mașinile în curtea mănăstirii. Cel puțin ciudat dacă nu…

Totuși, echipajele de la Ambulanță și SMURD au reușit să-și îndeplinească misiunea și au preluat șase persoane care au fost transportate la Spitalul din Râmnicu-Vâlcea. Este vorba despre turiști cazați acolo, dar și de câteva măicuțe.

Pacienții sunt internați în spital și sunt în stare foarte gravă, după cum transmite presa locală.

„S-au prezentat două măicuţe şi o familie din Suceava, care au declarat că au consumat la masa de la ora 10,00 seara ciuperci culese din pădure. În jurul orei 2,00, au început să se simtă rău şi au solicitat ajutor medical. Primele care au ajuns la spital au fost o măicuţă şi o tânără cazată la mânăstire, cu dureri de burtă, diaree, greaţă şi vărsături, la scurt timp sosind şi părinţii tinerei şi încă o măicuţă, cu aceleaşi simptome. Persoanele respective au fost internate pe secţia Medicală şi sunt stabile în momentul de faţă”, a precizat medicul şef al UPU Vâlcea, dr. Florin Nicolae.

Între timp, Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a dispus o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce a produs această toxiinfecție alimentară. La rândul său, polițiștii s-au autosesizat și inveschighează in rem sub aspectul săvârșirii de vătămare corporală din culpă.

foto: Facebook