Antibiotice Iasi, licitatie castigata la Comisia Europeana

Antibiotice Iași a câștigat licitația organizată de Comisia Europeană. pentru unul dintre cele mai utilizate antibiotice în tratamentul pentru COVID-19.

Lupta împotriva virusului SARS-CoV-2, în cel de-al doilea val al pandemiei. a determinat Europa să ia măsuri de siguranță în ceea ce privește stocurile de antibiotice betalactamice administrate de medici din întreaga lume pentru tratamentul infecțiilor asociate Covid-19.

În urma câștigării acestei licitații, Antibiotice va livra, la solicitarea țărilor europene, 2.750.000 flacoane de AmoxiPlus®, într-un interval de 12 luni.

“Cred că fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce știe mai bine. Antibiotice pune la dispoziția Europei un produs strategic de maximă importanță pentru tratamentul infecțiilor asociate COVID-19. Amoxicilina cu clavulanat este unul dintre cele mai valoroase medicamente pentru combaterea infecțiilor bacteriene și nu numai. Noi, la Antibiotice, avem experiență și know- how de 65 de ani în producerea pulberilor sterile injectabile. Însă, dincolo de asigurarea necesarului cu AmoxiPlus® a piețelor europene, livrările se vor efectua având în vedere în primul rând acoperirea nevoii de medicamente antiinfecțioase pentru pacienții din România. Ne respectăm contractele, asigurând continuitatea livrărilor către partenerii noștri naționali” a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iași.