Anuntul premierului despre stadiul campaniei de vaccinare anti-Covid. Romania ar putea produce vaccin Anti-Covid!

Florin Cîțu: „Luna februarie reprezintă o provocare pentru campania de vaccinare, dar am rămas în topul Uniunii Europene în ceea ce privește numărul de vaccinări. Începem programarea pentru imunizarea cu vaccinul AstraZeneca din data de 10 februarie, vor fi vaccinate persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani.

De mâine, încep să fie distribuite primele 81.600 de doze, din cele aproximativ 600.000 pe care le vom primi în februarie de la AstraZeneca. În aceste condiții, este posibil ca în luna martie să atingem acea țintă pe care ne-am propus-o la început, de 100.000 de vaccinări pe zi. Totodată, am transmis o scrisoare Comisiei Europene prin care ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România, la Institutul Cantacuzino”.

„Astăzi am primit cea de-a doua doză de vaccin împotriva Covid-19, rapelul.

Procedura a fost la fel de ușoara, nedureroasă, și mai ales, mă simt foarte bine după vaccin. Recomand tuturor românilor să meargă să facă doza de rapel, nu există motive de neîncredere.

Vreau, în acest mandat să-i conving pe toți românii că singura soluție pentru a stopa pandemia este vaccinarea”, a mai declarat sâmbătă premierul.