Aproape 300 de tone de ajutoare trimise de roman,prin Crucea Rosie, intr-un nou convoi, catre regiunea Odessa

 Un convoi cu 272 de tone de ajutoare umanitare colectate de Crucea Roșie Română de la populație și de la persoane juridice, a plecat astăzi către localitatea Orlovka din regiunea Odessa, Ucraina. Transportul umanitar este format din nouă tiruri, două camioane și două dube care au plecat de la filialele de Cruce Roșie din diferite județe ale țării și au avut ca punct de întâlnire vama Isaccea.

Ajutoarele umanitare direcționate către populația din Ucraina, grav afectată de conflictul armat, au o valoare de aproximativ 350 000 de euro și au fost colectate prin intermediul filialelor de Cruce Roșie de la populația din județele: Alba, Arges, Brasov, București, Calarasi, Dambovita, Dolj, Giurgiu, Hunedoara, Prahova, Sibiu, Timis, Tulcea și Valcea. La acest transport se adaugă și contribuția cu alimente și medicamente de la persoane juridice.

Mobilizarea într-un număr foarte mare a cetățenilor români pentru donații în natură în fiecare județ al țării, a determinat distribuirea cu prioritate a acestor donații de către Crucea Roșie Română.

Fluxul de donații primite de la populație a fost administrat prin implicarea directă a voluntarilor, respectiv prin acțiuni zilnice standardizate de sortare, verificare, introducere în gestiune, ambalare, paletare și pregătirea pentru transporturile umanitar.

Potrvit reprezentanților Crucii Roșii, efortul colectiv de donații realizat de către populație și companii s-a concretizat, până la această dată prin trimiterea în Ucraina de către Crucea Roșie Română a 54 de tiruri cu ajutor umanitar, aproximativ 1272 de tone. De asemenea, materialele umanitare distribuite la centrele de cazare din țară sau în punctele de frontieră au fost susținute tot din donațiile în natură primite de la populație sau de la companii.