Ashwagandha KSM-66® – 700 mg de energie, calm, forță și suport pentru fertilitate

Stresul, prezent constant în activitățile de zi cu zi, pare să ne afecteze din ce în ce mai mult sănătatea pe termen lung – atât mentală, cât și fizică. Din acest motiv, trebuie să căutăm mijloace prin care să ne detensionăm și să urmăm un stil de viață echilibrat și calm. Ajutorul de care avem nevoie în astfel de situații este unul natural și benefic pentru sănătate – suplimentul alimentar Ashwagandha KSM-66® 700 mg!

Cum ne afectează stresul sănătatea?

Înainte de a ne concentra pe impactul negativ, trebuie să înțelegem că există două tipuri de stres: pozitiv (eustres) și negativ (distres). Stresul pozitiv poate fi, în majoritatea cazurilor, benefic. Este considerat un stres situațional, de scurtă durată, care sporește motivația și adaptabilitatea, crește nivelul de concentrare și de energie și îmbunătățește performanța. Iar la final, când este gestionat eficient și duce la rezultate pozitive (realizarea unor obiective sau depășirea unor obstacole), putem avea un sentiment puternic de satisfacție personală.

Problemele apar când ajungem să ne confruntăm cu stresul negativ. Acest tip de stres este epuizant și copleșitor și ne face să ne simțim depășiți de anumite situații sau presiuni, ducând la sentimente negative. Ajunge să ne afecteze întâi sănătatea mentală, ducând la agitație, nervozitate, confuzie, anxietate, probleme de concentrare, insomnie și reducerea performanței și a productivității. În timp, simțim impactul și în restul organismului, prin reacții fiziologice diverse: durere de cap sau de stomac, tahicardie (puls crescut), hipertensiune, tensiune musculară, transpirație excesivă, chiar și imunitate slăbită.

Pe măsură ce amânăm luarea de măsuri în vederea gestionării corespunzătoare a stresului, efectele pe termen lung pot deveni periculoase pentru sănătate. Stresul, devenit cronic sau acut, poate înrăutăți problemele de sănătate mintală (anxietate, depresie, atacuri de panică), poate duce la tulburări digestive (sindrom de intestin iritabil (IBS), reflux gastroesofagian, ulcer gastric) și poate crește riscul de apariție a afecțiunilor cardiovasculare (accident vascular cerebral, ateroscleroză, boală coronariană, infarct miocardic).

Ce este Ashwagandha?

Ashwagandha (Withania somnifera Dunal) este una din cele mai populare plante ale medicinei ayurvedice, cunoscută drept „Prințul Ierburilor” grație proprietăților terapeutice variate. Această plantă este recunoscută la nivel mondial pentru capacitatea de a promova echilibrul organismului, acționând ca un adaptogen optim pentru gestionarea stresului și îmbunătățirea funcțiilor fiziologice și psihologice.

Pe lângă utilizarea tradițională încă din cele mai vechi timpuri, numeroase studii clinice din ultimele decenii au confirmat oficial beneficiile acestei plante pentru sănătatea fizică și mintală. În plus, acestea au descoperit și nivelul superior al utilizării rădăcinii comparativ cu părțile aeriene ale plantei. În prezent, experții recomandă exclusiv folosirea rădăcinii pentru tratamente, evidențiind eficacitatea sporită a beneficiilor terapeutice.

În general, Ashwagandha se recomandă pentru reducerea stresului și a anxietății, pentru îmbunătățirea somnului în situații de insomnie, pentru sprijin energetic și performanță fizică, dar și pentru susținerea fertilității și stimularea funcției reproductive.

Ashwagandha KSM-66® 700 mg – suplimentul optim

Pentru a profita din plin de toate beneficiile terapeutice ale acestei plante, ai nevoie de suplimentul potrivit: Ashwagandha KSM-66® 700 mg, produs de COSMO PHARM®. Forma KSM-66® este considerată a fi cea mai concentrată și biodisponibilă variantă a extractului de rădăcină Ashwagandha, care păstrează toți constituenții naturali ai plantei. În plus, conține cea mai mare proporție de withanolide (peste 5%, ceea ce înseamnă 35 mg într-o doză de 700 mg) comparativ cu restul extractelor disponibile pe piață.

Acest produs se distinge și grație tehnicii inovatoare de extracție, bazate pe principii „Green Chemistry” (chimie verde). Este vorba de un proces unic de extracție pe bază de tehnici ecologice, care ajută la păstrarea integrității și a puterii compușilor activi. Astfel, această formă de Ashwagandha este 100% naturală, pură și mult mai eficientă comparativ cu alte forme. În plus, prezintă și o biodisponibilitate superioară, formula KSM-66 asigurând o absorbție rapidă și o livrare eficientă în organism.

Siguranța suplimentului Ashwagandha KSM-66® 700 mg este garantată de numeroasele teste realizate în unitățile proprii ale COSMO PHARM®, dar și de studii clinice și cercetări de specialitate. Produsul deține și certificări privind calitatea și siguranța, precum GMP, USDA organic, non-GMO și recunoscut GRAS. În plus, nu conține gluten și este potrivit și pentru persoanele vegetariene.

Ashwagandha KSM-66® 700 mg este indicat în primul rând pentru persoanele care au probleme asociate cu stres (cronic sau acut), anxietate, oboseală cronică, insomnie, chiar și ADHD. Este benefic și pentru persoanele active, ajutând în cazuri de oboseală musculară, slăbiciune musculară sau leziuni musculare. Nu în ultimul rând, se recomandă cuplurilor care au probleme cu fertilitatea (libido scăzut, disfuncție erectilă).

Beneficiile Ashwagandha KSM-66® 700 mg pentru sănătate

Am prezentat deja, pe scurt, situațiile în care este indicată administrarea suplimentului Ashwagandha KSM-66® 700 mg. În cele ce urmează, vom detalia beneficiile acestui produs atât pentru sănătatea mintală, cât și pentru cea fizică.

Ashwagandha KSM-66® 700 mg este un produs cu o puternică acțiune anti-stres, de protecție a sistemului neuronal și de stimulare a funcțiilor cognitive. Contribuie la reglarea nivelurilor hormonale implicate în răspunsul organismului la stres, asigurând un efect calmant și reducând tensiunea și neliniștea. Este un bun aliat în gestionarea stresului, a anxietății și a depresiei, promovând vindecarea după traume și menținerea echilibrului emoțional. Având și un puternic rol adaptogen, îmbunătățește capacitatea de rezistență la factorii de stres.

Stresul excesiv și de lungă durată, mai ales la locul de muncă, poate duce adesea la „burnout”, însă Ashwagandha KSM-66® 700 mg poate fi administrat pentru a ajuta la gestionarea și ameliorarea simptomelor. Contribuie la reducerea producției de cortizol (hormonul stresului) și încetinește deteriorarea celulelor neuronale, cauzată de stresul prelungit. În plus, ajută în cazuri de epuizare sau de scădere a concentrației/capacității de atenție și chiar îmbunătățește aptitudinile de învățare, memorare, focalizare și reacție.

Ashwagandha KSM-66® 700 mg este extrem de util și în cazul persoanelor care au tulburări de somn (indiferent dacă sunt legate de stres sau nu). Luptă împotriva insomniei, normalizând ritmul circadian și promovând un somn profund, odihnitor. De asemenea, asigură și un boost de energie și vitalitate, ceea ce ajută la menținerea unei stări generale de bine.

Acest supliment este ideal și pentru persoanele active, în special sportivii și atleții. Este un bun stimulent, tonifiant și revitalizant natural, asigurând păstrarea unui nivel optim și echilibrat de energie pentru a îmbunătăți rezistența fizică. Contribuie la creșterea masei și a tonicității musculare și accelerează refacerea musculară și recuperarea fizică după antrenamente intense. Nu în ultimul rând, ajută la menținerea unei greutăți sănătoase, reducând procentul de grăsime corporală.

Se recomandă administrarea de Ashwagandha KSM-66® 700 mg și în vederea stimulării funcției reproductive. În cazul bărbaților, îmbunătățește funcția sexuală masculină și densitatea și agilitatea spermatozoizilor. În cazul femeilor, asigură echilibrul hormonal adecvat, susține fertilitatea și ameliorează simptomele premenstruale sau manifestările legate de menopauză. Iar pentru cuplu, are efecte benefice generale asupra sănătății sistemului reproducător, sporind și intensificând performanța sexuală.

Pe scurt, alte beneficii asociate administrării de Ashwagandha KSM-66® 700 mg sunt următoarele:

– întărește sistemul imunitar;

– efect antioxidant, prevenind îmbătrânirea prematură;

– are proprietăți anti-inflamatoare, antivirale și antimicrobiene, susținând sănătatea sistemului cardiovascular și respirator;

– stimulează producția de celule în măduva osoasă, reducând riscul de diminuare a limfocitelor la persoanele care urmează tratament cu chimioterapie;

– susține buna funcționare a tiroidei, echilibrând nivelurile hormonilor.

O capsulă de Ashwagandha KSM-66® 700 mg pe zi contribuie la menținerea sănătății întregului organism, de la gestionarea stresului și a anxietății la susținerea sistemului reproducător, imunitar sau cardiovascular. Acest supliment alimentar, recomandat atât pentru femei, cât și pentru bărbați, este aliatul ideal pentru a asigura echilibrul necesar privind sănătatea fizică și mintală! (P)