AZI: A doua doză de vaccin, administrata PRIMEI persoane din Romania vaccinata impotriva COVID-19

Prima persoană din România vaccinată împotriva COVID-19, asistenta medicală Mihaela Anghel de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București, a primit duminică, 17 ianuarie, cea de-a doua doză a vaccinului împotriva noului coronavirus. Firesc, simplu, potrivit calendarului de vaccinare. Nimic spectaculos, nimic… regizat!
„Avem speranța că scăpăm de pandemie. (…) Toți vrem să ne vaccinăm și să scăpăm”, a spus asistenta după efectuarea rapelului.

Tânăra este asistentă medicală de medicină generală și a făcut parte din echipa medicală care, în data de 27 februarie 2020, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Reamintim că prima doză i-a fost administrată asistentei pe 27 decembrie. „Cred că a fost cea mai mare emoție. Am fost privilegiată că am fost aleasă să fiu prima vaccinată din această țară. Nu a durut absolut deloc, este cel mai nedureros vaccin făcut până acum”, declara asistenta în acea zi în care, practic, a debitat campania de vaccinare anti-covid în România.


Autoritățile transmit că peste 196.000 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, începând din 27 decembrie.