Baietel de 12 ani salvat de profesionistii de la UPU Oradea. Pacientul avea un diagnostic crunt…

DE APLAUDAT:  O nouă șansă la viață a fost dată unui copil de 12 ani, de o echipă medicală din cadrul UPU Oradea!

Ajunul Anului Nou avea să aducă pentru un copil de 12 ani, pentru familia acestuia și pentru medicii, asistenții și întregul personal auxiliar din cadrul UPU Oradea, momente tensionate, de mare cumpănă, practic, o luptă contracronometru pentru… viață! Iar reușita a umplut inimile tuturor!

În data 31 decembrie 2021, un copil în vârstă de 12 ani a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe Oradea, inițial cu insuficiență respiratorie acută. În urma evaluării bronhoscopice, s-a evidențiat un diagnostic crunt, edem laringian masiv, afecțiune rară pentru un pacient cu o asemenea vârstă fragedă. În aceste situații, intervenția întârziată poate conduce la intrarea pacientului în stop cardio respirator, ca urmare a blocării căilor respiratorii.

Fiind vorba de un caz extrem de dificil, complex și de noutate, din punct de vedere medical, o echipă completă formată din 4 medici, Dr. Avram Anișoara – medic primar pediatru – Spitalul Municipal Oradea, Dr. Ciprian Venter – medic primar ORL Spitalul Județean de Urgență Oradea, Dr. Codruța Miclau – Medic Primar ATI Spital Clinic Județean Oradea și Dr. Alin Suciu -Medic specialist medicină de urgență, pmneumolog-bronholog -UPU -SMURD Spital Clinic Județean de Urgență Oradea au intervenit rapid în scopul salvării băiețelului. Bine-nțeles alături de medici, o echipă formată din asistenți, infirmieri, brancardieri a fost în sprijin, totul pentru a ajuta la salvarea micuțului pacient.

După intervenția chirurgicală suferită, o traheostomie și mai apoi după înlăturarea edemului, băiețelul în vârstă de 12 ani este acum în afara oricărui pericol.după cum precizează reprezentanții DSU.

Grație profesionalismului și implicării tuturor celor luptă zi de zi cu urgențele, în scopul salvării de vieți, astăzi, inima unui băiețel bate și este mai puternică ca niciodată!