Batrani intoxicati cu substante necunoscute intr-un camin din Eforie Sud

Șapte bătrâni intoxicați cu soluţie împotriva acarienilor au ajuns la spital, azi-noapte. Victimele erau internate într-un cămin de îngrijire și asistență din Eforie Sud.

La faţa locului au intervenit ambulanțe SMURD C și B2 Tuzla, 7 ambulanțe SAJ, 3 autospeciale de transport victime multiple și 2 ASAS.

”A fost evacuată întreaga clădire. În urma tuturor măsuratorilor efectuate de echipajul CBRN, nu s-au identificat substanţe periculoase”, a mai precizat ISU Constanţa.

Potrivit ISU Constanța, cinci dintre bătrânii intoxicați au fost duși la spital, din fericire, toți pacienții fiind conștienți. Alte 20 de persoane au fost evacuate, acestea revenind în unitate în jurul orei 3 dimineața.

*** Bilanț la finalul intervenției, ora 3.42, anunțat de ISU Dobrogea: 6 persoane au fost transportate la spital, iar 38 de vârstnici s-au reîntos în camerele Căminului.

Aceeași sursă a precizat că nici în urma celui de-al doilea set de măsurători efectuate de echipajul CBRN în imobil nu au fost identificate substanțe periculoase.

S-a efectuat aerisirea tuturor spațiilor, iar la ora 3.00 beneficiarii au reînceput să se se întoarcă în camere, cu sprijinul echipajelor de intervenție si al personalului centrului de îngrijire.

Autorităţile au informat, de asemenea, că toate persoanele transportate la spital sunt conştiente.

În urma investigațiilor se vor stabili circumstanțele în care s-au intoxicat vârstnicii.

Foto: radioconstanta.ro