Beneficiile pe care le ofera endermologia sportivilor

De ceva timp, endermologia este folosita pentru a trata durerile musculare si articulare. Cu toate acestea, recent au fost descoperite multe alte beneficii pe care le ofera acest tratament sportivilor de performanta si persoanelor care obisnuiesc sa mearga la sala de fitness sau care se antreneaza acasa. Iar aceasta procedura este utila atat sportivilor de sex feminin, cat si celor de sex masculin.

Poate ca endermologia este cel mai bine cunoscuta ca fiind un tratament eficient pentru reducerea celulitei. Si, intr-adevar, endermologia este un tratament grozav in inlaturarea celulitei si imbunatatirea aspectului pielii, fiind de fapt singura procedura de pe piata aprobata de FDA pentru acest scop. Dar tehnologia utilizata in cadrul procedurii este, de asemenea, minunata pentru sportivi, in special atunci cand vine vorba de recuperarea corpului dupa sesiunile de antrenamente intense sau dupa meciuri.

Beneficiile pe care le ofera endermologia pentru sanatate

Acest tratament de remodelare corporala Brasov este complet neinvaziv, utilizand o combinatie de aspiratie si masaj cu role pentru a reconditiona muschii impreuna cu tesuturile conjunctive. Beneficiile pentru sanatate ale endermologiei includ, de asemenea, imbunatatirea circulatiei sanguine si limfatice, largirea gamei de miscari ale corpului si reducerea oboselii dupa efort fizic.

Tratamentul determina eliminarea toxinelor care raman prinse in tesuturi (iar, dupa cum se stie, tesuturile pline de toxine sunt intotdeauna un factor ce provoaca lipsa de energie). In plus, endermologia poate elimina acumularea de acid lactic ce apare in timpul antrenamentelor sau exercitiilor fizice intense. Atletele de sex feminin folosesc endermologia de ceva timp, dar sportivii de sex masculin pot si ei apela la aceasta procedura, deoarece vor avea parte de aceleasi beneficii.

De fapt, cu ajutorul endermologiei, sportivii isi pot mentine regimurile de antrenament la nivel inalt, reducand durerile asociate antrenamentelor grele.

Endermologia pentru sportivi

Fiind un tratament neinvaziv, endermologia este perfect pentru sportivii care au parte zilnic de antrenamente. Tratamentul, in sine, este un masaj complex, care insa poate fi folosit pentru a realiza urmatoarele:

  • reduce timpul de recuperare dupa efortul fizic intens;
  • permite muschilor sa-si recapete puterea mai repede;
  • imbunatati rezistenta, flexibilitatea si forta.

In plus, pentru sportivii care se pot accidenta, endermologia este benefica deoarece ajuta organismul sa repare leziunile ligamentelor si ale tendoanelor, poate reduce durerea si spasmele musculare si, nu in ultimul rand, poate scadea rigiditatea si incordarea de care au parte muschii atunci cand sunt deteriorati.

Beneficiile suplimentare includ arderea grasimilor nedorite, conturarea armonioasa a corpului, cresterea circulatiei sangelui si ridicarea nivelului de energie. De asemenea, endermologia ajuta la reducerea stresului si imbunatatirea calitatii somnului.

Aceasta procedura, atunci cand este utilizata in mod regulat, ii poate ajuta pe sportivi sa-si mentina rutinele de antrenament si sa aiba mai putine dureri musculare si articulare care adesea duc la performante mai slabe.