BRASOV: VESTI FAINE pentru parintii nou-nascutilor in situatii de risc! PROIECT MAJOR

BRAȘOV: Un nou proiect PNRR accesat de administraţia publică judeţeană intră în implementare!

Todorică-Constantin Şerban, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a semnat miercuri, 21 februarie, contractul de finanţare pentru proiectul cu fonduri europene „Terapie intensivă neonatală «Împreună cu părinții»”, aprobat în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă pe Componenta 12 – Sănătate.

Concret, obiectivul acestui proiect îl reprezintă creșterea capacității compartimentului de terapie intensivă pentru nou-născuți al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. A.I. Sbârcea” Braşov și dotarea cu echipamente medicale performante, în vederea îmbunătățirii serviciilor oferite micilor pacienţi cu afecțiuni critice și asigurării accesibilității la o îngrijire medicală de calitate.

Valoarea totală a proiectului este 12.780.177,38 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, din care 9.447.572,93 lei sunt destinate creșterii capacității compartimentului, 1.929.366,04 lei vor fi alocaţi achiziţiilor de aparatură şi echipamente medicale şi 1.403.238,41 lei vor fi utilizaţi pentru îmbunătăţirea componentei de screening pentru nou-născuţi.

Din bugetul proiectului vor fi executate lucrări de reparații curente şi amenajări care vor permite creşterea cu 11 paturi a capacităţii compartimentului, vor fi cumpărate, instalate şi puse în funcţiune 23 de tipuri de echipamente medicale, vor fi modernizate cele 5 paturi de terapie intensivă existente prin dotarea cu 4 tipuri de echipamente medicale și va fi îmbunătăţit programul de screening cu ajutorul a 9 tipuri de echipamente medicale care urmează să fie şi ele achiziţionate.

Amănunte suplimentare sunt disponibile pe site-ul Consiliului Judeţean Braşov, accesând link-ul: https://cjbrasov.ro/un-nou-contract-semnat-pentru…/