Multi oameni se confrunta cu problema insectelor si a rozatoarelor in locuinte, spatii comerciale sau industriale. Odata sesizata problema, isi indreapta atentia catre firmele specializate de dezinsectie si deratizare rozatoare pentru a scapa de neplaceri.
De regula, rozatoarele sunt atrase de resturile alimentare, de depozite de cartoane, plastic, cauciucuri, cartoane, textile, cereale. Ritmul de inmultire al rozatoarelor este extrem de rapid, mai ales ca o femela poate da nastere la 4-10 pui odata. Un calcul simplu arata ca intr-un an o femela poate da nastere la 80 de pui, care ajung la maturitate la doua luni de la nastere. Acesta este unul dintre motivele pentru care este de preferat sa apelezi la o firma ce ofera servicii de dezinsectie si deratizare, inca din faza incipienta.
Cum alegi firma potrivita?
Iata de ce criterii de alegere a unei firme trebuie sa tii cont:
Cauta cat mai multe informatii
Toti care au nevoie de astfel de servicii trebuie sa caute informatii, online, despre firmele care isi desfasoara activitatea in zona lor de interes. Poti apela si la cunostinte si prieteni care, in trecut, au apelat la astfel de firme. Online, poti vedea si recenziile clientilor care au apelat la serviciile firmei.
Opteaza pentru comparatoarele de oferte
Fiecare companie are oferte pentru persoane fizice si juridice. Multe dintre ele pot oferi un pret corect dupa evaluarea spatiului.
Verifica acreditarile firmei
Este foarte important sa stii care sunt acreditarile si autorizatiile firmei cu care vrei sa colaborezi. Astfel vei vedea competenta companiei, dar acreditarea este si o garantie a seriozitatii firmei. O firma de dezinsectie si deratizare licentiata foloseste doar substante chimice adecvate si acreditate pentru combaterea daunatorilor si pentru dezinfectie.
Cum se face deratizarea?
Deratizarea se poate face in doua moduri: chimica si nonchimica.
Deratizarea chimica se realizeaza prin produse de tipul: otrava de tip spuma, blocuri cerate de otrava, statii de intoxicare sau otrava sub forma de pasta.
Deratizarea nonchimica presupune montarea de capcane mecanice sau cu adeziv sau aparate cu ultrasunete.
Ambele metode sunt eficiente, dar trebuie sa tinem cont de numarul populatiei de daunatori. Solutiile nonchimice se folosesc pentru infestatiile minore, pe cand cele chimice se folosesc pentru esantioanele mari de infestare masiva.
De cate ori trebuie realizata deratizarea?
Spre exemplu, o deratizare soareci sobolani ar trebuie realizata de 2 ori pe ani, pentru a tine rozatoarele la distanta. Este indicat ca, dupa o deratizare, sa nu se deschida geamurile si usile timp de cateva ore, astfel incat solutia folosita sa-si faca efectul eficient. De asemenea, se recomanda ca animalele de companie sa fie tinute departe de zonele in care au fost pulverizate solutiile speciale pentru deratizare.