Ce trebuie sa stii despre utilizarea de generatoare ozon in locuinta ta?

Generatoarele de ozon sunt utilizate pentru a igieniza si steriliza un spatiu. Aceste echipamente sunt cunoscute pentru faptul ca elimina virusurile, bacteriile, sporii, acarienii, dar si mucegaiurile de la nivelul oricarui tip de incapere.

Totodata, aceste generatoare ozon au si cateva indicatii de utilizare care trebuie respectate de fiecare utilizator in parte. Desi sunt folosite cu precadere in cabinetele medicale si vehiculele de urgenta, oricine poate cumpara si utiliza un astfel de echipament acasa sau la birou.

Citeste in continuare pentru a afla cum utilizezi corect generatoarele de ozon!

Ce este ozonul?

Ozonul este un element gazos format din trei atomi de oxigen. Acesta este recunoscut ca si element principal din stratul de ozon al Pamantului, strat care protejeaza planeta impotriva razelor UV. La nivelul stratului de ozon, elementul este considerat unul benefic.

Totusi, atunci cand acesta se gaseste la nivelul solului, poate deveni periculos pentru oameni. Aproape de suprafata pamanului, ozonul devine unul dintre elementele componente ale smogului, caracteristic nivelului ridicat de poluare.

Cum functioneaza generatoarele de ozon?

In timpul procesului de igienizare si sterilizare, aceste generatoare de ozon incarca aerul din jur cu electricitate, indepartand astfel particulele care contin elemente nocive – bacterii si virusuri. Aceste echipamente nu au rolul de a curata sau purifica aerul, ci doar de a-l steriliza.

Utilizarea corespunzatoare a generatoarelor de ozon implica:

  • Generatoarele de ozon trebuie utilizate doar in spatiile/incaperile in care nu se afla nicio fiinta vie – oameni sau animale de companie, precum si plante sau alte obiecte fragile;
  • Dupa pornirea aparatului, se stabileste timpul de functionare al acestuia si se paraseste camera sau locuinta, dupa caz;
  • Dupa trecerea perioadei de functionare, este recomandat sa astepti cel putin o ora inainte de a intra in locuinta sau camera igienizata. In acest tip, ozonul ramas in aer se va descopune, eliminandu-se astfel riscul de a intra in contact cu el;
  • Nu in ultimul rand, locuinta sau camera trebuie aerisite bine dupa utilizarea de generatoare de ozon. Astfel, ai garantia ca orice element nociv este eliminat si ca nu te expui niciunui risc.

Utilizarea unui generator de ozon rezidential nu este, de regula, periculoasa. Acestea sunt concepute in mod special pentru a igieniza aerul din jur si, pentru a exista o sansa de risc, generatorul trebuie sa fie pornit pentru foarte mult timp.

Este recomandat sa citesti cu atentie manualul de instructiuni inainte de a utiliza un generator de ozon.

De unde poti cumpara generatoare de ozon de calitate in Romania?

Este de la sine inteles faptul ca trebuie sa achizitionezi doar echipamente de calitate superioara, pentru a preveni expunerea la orice tip de risc. In Romania, magazinul online Generatoare de Vapori este solutia la care foarte multe persoane si entitati comerciale/medicale apeleaza atunci  cand vine vorba de sterilizare si igienizare eficienta si cuprinzatoare.

Oferta Generatoare de Vapori include generatoare de ozon, aspiratoare profesionale cu aburi, generatoare de aburi, precum si suflante si masini de maturat. Pe scurt, ai la dispozitie toate echipamentele necesare pentru a-ti curata si igieniza afacerea sau locuinta! (P)