Colantarile auto sunt mai avantajoase decat vopsitul! (P)

Colantarea vehiculelor auto este o practica deja raspandita pe piata auto, fiind pentru personalizari specifice sau avand in vedere colantarea totala a masinii. Aplicarea sa este adoptata luand in considerare atat aspectele estetice, cat si protectia vehiculului, deoarece in acest al doilea scenariu functioneaza ca un strat protector al vopselei!

Din punct de vedere financiar, colantarea auto este o optiune foarte relevanta in raport cu vopsirea. Pentru a va face o idee, in medie, colantarea completa a vehiculului este cu aproximativ 45% mai ieftina. Factorii care iau in considerare acest cost, pe langa alegerea vinilului auto, sunt problema fortei de munca si a tehnicilor folosite, care nu necesita ajustari ulterioare, precum un nou strat de vopsea, asteptarea acestuia sa se usuce etc. In plus, este un proces mai rapid daca luam in considerare vopsitul ca fiind comparativ. In general, procesul poate fi finalizat in cateva ore.

Este un fapt ca durabilitatea vinilului autoadeziv dupa aplicarea pe vehicul depinde de numerosi factori. Cel mai mare beneficiu, cu siguranta, este calitatea materialului! Exista mai multi producatori nationali si importati care ofera beneficii specifice in functie de tipul de aplicare al produsului, dar in general cauta materiale cu caracteristica turnata. 

In procesul de turnare, in loc ca PVC-ul sa fie extrudat prin calandra, se dezvolta un amestec omogen si lichid de rasina, pigmenti, aditivi si solventi, care se toarna pe o folie de poliester si se regleaza la inaltimea dorita cu ajutorul unui fel de spatula. Ulterior, acest amestec trece printr-o succesiune de cuptoare pentru a forma frontala. In acest proces, pasta nu este intinsa de calandre, ceea ce este unul dintre motivele pentru care nu se micsoreaza. De aceea, autocolantele turnate sunt ideale pentru ambalarea auto. Cand este aplicat pe un vehicul, vinilul adeziv ia forma pieselor, ceea ce asigura conformitatea si structura acestora. Doriti sa aflati mai multe despre tehnologiile utilizate in acest tip de material? In acest articol explicam diferentele dintre vinilul adeziv turnat si calandrat. Colantari si inscriptionari auto profesionale veti gasi la preturi foarte avantajoase pe site-ul  atlasms.ro !

Datorita calitatii sale ridicate, acest tip de vinil rezista in medie 8 ani. Amintiti-va ca durabilitatea depinde si de grija acordata la curatarea vehiculului, de produsele folosite pentru asta, precum si de timpul de expunere a acestui produs la soare. Dar ca sa va faceti o idee, aceasta durabilitate este mult mai mare in comparatie cu produsele fara aceasta caracteristica specifica, scazand la 3 sau 4 ani in cea mai pesimista perspectiva. Da, acesta este un mare avantaj al folosirii acestui tip de tehnica: reversibilitate totala fara deteriorarea picturii originale. In general, vinilul autoadeziv previne deteriorarea cauzata de expunerea excesiva la lumina soarelui, zgarieturilor si la uzura naturala.

Pentru cei care doresc sa aiba mai multa grija de masina lor, folia ofera protectie vopselei originale, prevenind uzura naturala, decolorarea, zgarieturile, printre alte daune. Daca intentia voastra este doar de a proteja vopseaua originala a autovehiculului si de a nu efectua nici un fel de personalizare cu culori, este posibil sa aplicati peste acesta o folie de protectie sau o folie de protectie transparenta, o solutie eficienta pentru protejarea vopselei autoturismului vostru.