Combaterea ploșnițelor – ce trebuie să știi înainte de dezinsecție?

Ploșnița este unul dintre cei mai greu dăunători de combătut. Companiile care se ocupă de dezinsecția lor sunt de acord că acești dăunători sunt din nou în cei mai buni ani. Deci, ce poți face dacă și-au stabilit reședința în locuința ta?

Ce sunt ploșnițele?


O ploșniță este o insectă care se hrănește cu sânge cald, în principal al oamenilor. Dăunătorul se hrănește noaptea, astfel încât oamenii pot rămâne neconștienți de prezența lui pentru o lungă perioadă de timp.

În casă, ploșnițele se instalează de obicei în interiorul patului, astfel încât au acces ușor la gazdele lor. În urmă cu câțiva ani, aceste insecte erau considerate aproape complet exterminate în țările dezvoltate, dar revenirea lor clară și tulburătoare a fost observată, iar în prezent acestea fac adevărate ravagii în orașe precum Parisul.

În plus, acești dăunători sunt extrem de durabili, așa că o dezinsectie plosnite eficientă trebuie să se bazeze pe cel puțin mai multe încercări. Mai mult, locuitorii casei afectați de problemă ar trebui să dea dovadă de multă inițiativă și să trateze această situație ca o prioritate.

Cum să detectezi ploșnițele de pat?

Ce ți-ar putea sugera că aceste tipuri de insecte s-au instalat în apartamentul tău? Cea mai importantă urmă pe care ploșnițele o lasă în urmă sunt mușcăturile. Când se ia sânge, ei injectează o substanță anestezică, astfel încât înțepăturile nocturne nu trebuie să te trezească. Cu toate acestea, locurile mușcăturii sunt roșii și provoacă mâncărime, ceea ce ar trebui să sublinieze adevăratul vinovat.

Amintește-ți că firmele de dezinsectie au o vastă experiență și cunoștințe în acest domeniu. Apelează la ajutor profesional după ce ai examinat singur amploarea problemei și ai o situație clară  a situației.

Cum poate fi efectuată dezinsecția ploșnițelor de pat?

Eliminarea ploșnițelor se poate face în mai multe moduri. Selectarea metodelor specifice depinde în primul rând de amploarea invaziei insectelor și de locația grupurilor lor. Numeroase experiențe arată că se obțin rezultate excelente prin combinarea diferitelor tehnici. Cele mai comune metode de dezinsecție ploșnițe  includ:

  • utilizarea spray-uri locale,
  • utilizarea substanțelor sub formă de prafuri,
  • tratamente cu aburi,
  • manipularea temperaturii camerei (folosind atât temperaturi extrem de scăzute, cât și temperaturi ridicate),
  • îndepărtarea fizică a dăunătorilor.

Majoritatea companiilor care se ocupă de combaterea ploșnițelor folosesc insecticide profesionale în tratamentele lor. Utilizarea lor poate fi costisitoare, dar nu merită să economisești la acest tip de cheltuieli. (P)