Concertul New Hope. Un concept unic in lume

  • Miercuri, 16 iunie, în curtea spitalului „Matei Balș” din București, a avut loc primul concert din turneul NEW HOPE 2021;
  • Unicitatea proiectului constă în realizarea unor serii de concerte în spitalele din România, în semn de recunoștință pentru cadrele medicale care au luptat împotriva virusului COVID-19;
  • Turneul va continua la Cluj-Napoca, Bistrița, Sibiu, Brașov, Râmnicu Sărat și Piatra Neamț și îl va avea ca invitat special pe Alexandru Tomescu împreună cu vioara sa Stradivarius

OAMENI PENTRU OAMENI. ARTIȘTI, într-un demers emoționant care merită toate aprecierile!

Ceva ce impresionează și, poate, ne dă de gândit: Miercuri, 16 iunie, în curtea spitalului „Matei Balș” din București, a avut loc primul concert de muzică clasică din turneul NEW HOPE 2021.

Întrucât se încheie o luptă aprigă împotriva virusului COVID-19, Asociația NEW HOPE Music a dorit să mulțumească tuturor cadrelor medicale pentru dăruire, sacrificiu și efortul de nedescris de care au dat dovadă. În acest sens, alături de Octavian Lup și Paula Seling, Orchestra NEW HOPE, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, a oferit un regal muzical, prin care și-a manifestat aprecierile și prețuirea.

„După cum spunea marele George Enescu, muzica trebuie să pornească de la inimă și să se adreseze inimii. Acesta este și scopul proiectului NEW HOPE și anume de a ajunge la sufletele oamenilor. Unicitatea proiectului constă în realizarea unor serii de concerte în spitalele din România, în semn de recunoștință și apreciere pentru cadrele medicale care au stat în ultimul an în linia întâi, luptând împotriva virusului COVID-19. Credem că acestă victorie este a tuturor, dar mai ales ale cadrelor medicale.” a declarat Octavian Lup, Coordonator NEW HOPE Project.

Demn de știut, cei mai buni tineri muzicieni români l-au acompaniat pe Octavian Lup și Paula Seling într-o călătorie muzicală, plină de emoție și speranță. Proiectul NEW HOPE are ca scop să aducă, prin muzică, bucurie în sufletele oamenilor suferinzi și celor care le sunt alături. La eveniment au participat, de la geamurile spitalului, și pacienții, care au fost încurajați prin arta muzicală.

Despre Octavian Lup:

Octavian Lup este unul din cei mai străluciți violonceliști ai generație sale, un reprezentant al excelenței în arta muzicală, și o personalitate remarcată pe podiumul scenelor naționale și internaționale. Laureat a numeroase concursuri din România și din străinătate, Octavian Lup a concertat pe patru continente ale lumii, alături de nume cu rezonanță din domeniul muzicii clasice. Asemeni lui George Enescu, s-a perfecționat la celebrul Conservator Superior Național de Muzică din Paris. Pe lângă activitatea solistică intensă, își dedică timpul tinerei generații de muzicieni, fiind lector universitar doctor la academia de muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Pasiunea pentru oameni și pentru muzica l-a determinat să conceapă proiectul NEW HOPE, în anul 2019.

Despre NEW HOPE Orchestra:

Când pasiunea, iubirea pentru semeni și bucuria cântatului împreună se împletesc cu excelența, ia ființă MUZICA. Cea vie și eternă… Ea este forța care definește personalitatea fiecărui muzician al orchestrei NEW HOPE. Tinerii interpreți, selectați riguros, sunt membrii în cele mai importante orchestre din țară: Filarmonica George Enescu, Orchestra Națională Radio, Orchestra Operei Naționale București și Orchestra Română de tineret. Făcând front comun în formarea unui grup unit și omogen, artiștii au un singur țel: prin actul interpretativ să pătrundă în cele mai profunde tărâmuri ale conștiinței și sufletului uman, lăsând acolo… SPERANȚĂ! Experiențele concertelor din cadrul proiectului NEW HOPE, sunt o vie mărturie că muzica ridică, muzica înalță, MUZICA VINDECĂ!

„Am primit cu bucurie și profundă considerație concertul orchestrei NEW HOPE. Atât cadrele medicale, cât și pacienții au fost impresionați de inițiativa și măiestria tinerilor talentați muzicali. Într-adevăr muzica vindecă. Spitalul nostru a fost primul spital din România care a îngrijit cazuri de COVID-19. În perioada neagră prin care am trecut cu toții, cadrele medicale au dat dovadă de un efort supra-omenesc. Mă alături și eu proiectului NEW HOPE și îmi exprim încă odată recunoștința față de colegii mei.” Dr. Cătălin Apostolescu, Manager al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”.

„Contextul actual ne determină să acționăm pe toate planurile pentru a da speranță și optimism. Motiv pentru care proiectul NEW HOPE are ca scop tocmai aceste acțiuni formidabile, în care oameni extrem de talentați din muzica clasică se mobilizează și concertează în marile spitale din România, în semn de mulțumire pentru cadrele medicale. Suntem extrem de onorați de acest parteneriat.” afirmă Av. Eugen Iordăchescu, din partea Societății Civile de Avocați Iordăchescu & Asociații.

„Suntem bucuroși și onorați să fim parteneri într-un astfel de proiect nobil, inițiat de Asociația NEW HOPE. Filadelfia Group s-a alăturat acestui demers, care este unic în lume, datorită valorilor pe care le promovează și reprezintă: sentimentul profund de mulțumire față de cei care au dat dovadă de responsabilitate socială în această perioadă grea, optimism în vremuri mai bune și nu în ultimul rând talent și profesionalism. Acestea sunt și valorile noastre, pe care ni le asumăm în activitatea zilnică.” a declarat Ioan Sighiartău, Director General Filadelfia Group.

„Însingurarea și nesiguranța au fost unele dintre cele mai apăsătoare efecte ale pandemiei. Atât pentru noi, dar mai ales pentru pacienții internați în spitale și personalul medical care au trebuit să facă față unor condiții extraordinare. Experiența unică pe care au creat-o cei de la NEW HOPE a fost hrană pentru suflet, dar și încă un exemplu că avem resurse infinite de solidaritate și empatie printre noi. Dăruiește Viața le mulțumește celor de la NEW HOPE pentru inițiativa și pentru dedicare!” afirmă Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viata.

Turneul va continua în perioada august – septembrie (a.c.) și îl va avea ca invitat special pe Alexandru Tomescu împreună cu vioara sa Stradivarius. Acesta va avea loc în localitățile Cluj-Napoca, Bistrița, Sibiu, Brașov, Râmnicu Sărat și Piatra Neamț. Pentru mai multe detalii: www.newhopemusic.org.

„Vă așteptăm alături de noi! Credem că împreună, cu încredere și cu ajutorul artei muzicale, putem combate acest context întunecat și sumbru cauzat de Pandemie. Muzica este o forță ce va aduce mereu lumină și un imbold spre speranță și vindecare.” încheie Octavian Lup.

Concertul LIVE poate fi urmărit aici: https://bit.ly/3wzORdw

Poze concert: https://bit.ly/3cNWIvZ