Conferinta nationala „Rolul spitalelor Municipale, Orasenesti, Mono-Specialitate in imbunatatirea actului medical”

Spitalul “Prof. dr. Eduard Apetrei” Buhuși va organiza, in perioada 3-4 septembrie a.c., atat cu prezenta fizica, cat si pe ZOOM, Conferința Națională “Rolul spitalelor Municipale, Orășenești, Mono-Specialitate în îmbunătățirea calității actului medical; prezent si perspective”. Evenimentul, care va fi găzduit de Casa de Cultură “Elisabeta Bostan” din localitate, este organizat în parteneriat cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, Universitatea de Medicină şi Farmacie “Grigore T. Popa” Iaşi și Asociația Evaluatorilor de Servicii Medicale.

„În cadrul evenimentului vor fi organizate module de lucru dedicate medicilor, farmaciștilor, bioinginerilor medicali, managementului calității, asistenților medicali, asistenților sociali, protecției datelor cu caracter personal etc. De asemenea, în cadrul Conferinței va fi organizat un grup de lucru, cu participarea managerilor de spitale, în vederea înființării Asociației «Spitalelor Municipale, Orășenești, Mono-Specialitate». Obiectivele, rolul si scopul înființării Asociației sunt multiple: schimbul de experiență între spitale, atragerea de fonduri nerambursabile, încheierea de parteneriate între spitale în beneficiul pacienților, uniformizarea serviciilor medicale etc”, a declarat ing. Constantin Poiană, managerul spitalului din Buhuși.

Conferința se adresează profesioniștilor din sistemul medical românesc – reprezentanți ai C.A.S., D.S.P. și ai autorităților tutelare, manageri de spitale, directori medicali, medici de toate specialităţile, farmaciști, bioingineri medicali, directori de îngrijiri, asistenți medicali, asistenți sociali, responsabili cu managementul calității din unitățile sanitare, evaluatori de servicii de sănătate, dar și reprezentanți ai organizațiilor care-i reprezintă pe beneficiarii serviciilor de sănătate (pacienții).