Congresul CordX Masterclass, editia 4, la Targu Mures

Cea de-a patra ediție a congresului CordX Masterclass va avea loc în perioada 17 – 19 mai 2024, sub egida UMFST G.E. Palade Târgu Mureș, la eveniment fiind invitați să participe studenții la Medicină și tinerii medici interesați de patologia cardiovasculară.

Ediția din acest an vizează patologia cardiacă congenitală, iar lectorii invitați reprezintă specialități diferite și activează în centre medicale variate din țară și din străinătate. Evenimentul dorește să devină un punct de referință în pregătirea noilor generații de specialiști și să fundamenteze necesitatea dezvoltării unor strategii bazate pe dovezi care să deplaseze curba management-ului medical spre diagnostic precoce și tratament în stadii cât mai incipiente.

„Urmărim astfel explorarea metodelor complexe de gestionare a acestor patologii, de la screening prenatal la investigații diagnostice clinice, paraclinice și imagistice, finalizând cu tratamentul chirurgical, intervențional sau conservator”, au transmis organizatorii evenimentului.

Președintele congresului este prof. univ. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară Adulți și Copii din cadrul IuBCvT Târgu Mureș. Coordonatorul științific al evenimentului este conf. univ. dr. Amalia Făgărășan, șefa secției de Cardiologie Pediatrică din cadrul IuBCvT Târgu Mureș.

Informații privind încrierile se regăsesc pe site-ul: https://cordx.ro.