Consiliul Concurentei analizeaza preluarea de catre Sandoz AG a unei activitati de comercializare de la GSK

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin Sandoz AG intenționează să preia de la GlaxoSmithKline (GSK) activitatea de comercializare a antibioticelor pe bază de cefalosporină.

Sandoz AG Elveția este membră a Grupului Novartis și desfășoară activități în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuției și comercializării de produse farmaceutice.

GSK este o companie farmaceutică internaţională, cu sediul în Marea Britanie, listată la bursa din Londra, cu o listare secundară la bursa din New York, şi este activă în domeniul cercetării, dezvoltării, distribuției și comercializării de produse farmaceutice.

În România, cele două grupuri sunt active în domeniul comercializării de produse farmaceutice.

Activitatea de comercializare ce urmează a fi preluată de către Sandoz AG include mărcile Zinnat, Zinacef și Fortum[1].

În conformitate cu prevederile Legii Concurenţei nr. 21/1996, această tranzacție trebuie autorizată de Consiliul Concurenţei.

Autoritatea de Concurență va evalua operațiunea în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.


[1] GSK a vândut anterior activitatea Fortum și Zinacef în SUA și Germania și Fortum și Zinnat în Australia. Tranzacția include toate piețele cu excepția celor din India, Pakistan, Egipt, Japonia (branduri locale Fortum) și China (cu excepția Taiwan, Hong Kong și Macau).