Consultatii gratuite la Endocrinologie, in Bucuresti, la Centrul de Sanatate Sfantul Nectarie

Ai probleme cu tiroida? Vino la Centrul de Sănătate “Sfântul Nectarie”, al Primăriei Sectorului 6, ca să-ți faci un control!

Medicul primar endocrinolog, doctor în medicină, te așteaptă, de luni până vineri, între 8.00 și 15.00, în Bulevardul Uverturii nr. 81, Sector 6. Acesta are și competențe în ecografie.

Consultația este gratuită, dacă ai trimitere de la medicul de familie, și poți beneficia de ea chiar dacă nu locuiești în Sectorul 6.

Programările se fac la numerele de telefon: 031.9593, 0726.150.250, 0728.105.569.

”Îi rog pe toți bucureștenii să meargă  măcar o dată pe an la analize sau  la  controale de specialitate. Centrul ”Sfântul Nectarie” îi așteaptă cu aparatură și specialiști în peste 20 de domenii. Conform Organizației Mondiale a Sănătății, 80% dintre bolile cronice pot fi prevenite. Iar sănătătea este cel mai de preț dar pe care-l avem. În cazul dereglării tiroidei, puțină lume știe că astfel de tulburare apărută în timpul sarcinii poate determina probleme de sănătate pentru mamă și pentru făt”, spune Mihaela Ștefan, viceprimarul Sectorului 6.

Simptome ale dereglării tiroidei:

– oboseală;

– pierderea poftei de mâncare;

– creștere sau scădere inexplicabilă în greutate;

– puls lent;

– gușă;

– căderea părului;

– dureri articulare sau musculare.

Ce este tiroida

Tiroida este o glandă endocrină în formă literei H, situată la baza gâtului, ce nu depășește 30 de grame la o persoană adultă.

Glanda tiroidă influențează modul în care funcționează celula, țesutul sau organul, de la mușchi, oase și piele la tractul digestiv, creier și inimă, pe scurt tot organismul.

Femeile sunt mai predispuse la a dezvolta o boală de tiroidă, una din opt femei poate suferi de tulburări tiroidiene pe parcursul vieții.

Tiroida contribuie la controlul ciclului menstrual, prea mulți sau prea puțini hormoni tiroidieni pot face ca menstruația să fie ușoară, abundentă sau neregulată.

Tiroida poate determina amenoree (oprirea nefirească a menstruatiei pentru câteva luni sau mai mult). O dereglare a tiroidei nediagnosticată la timp și netratată poate instala menopauza timpurie (înainte de 40 de ani) sau dificultăți în a ramâne însărcinată.