Craiova intra pe lista marilor centre medicale din Romania! CUM?!

โ€ž๐—”๐—บ ๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐˜‚๐—ด๐˜‚๐—ฟ๐—ฎ๐˜ ๐—ฎ๐˜€๐˜๐—ฎฬ†๐˜‡๐—ถ ๐—จ๐—ป๐—ถ๐˜๐—ฎ๐˜๐—ฒ๐—ฎ ๐—™๐˜‚๐—ป๐—ฐ๐˜ฬฆ๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—ฎฬ† ๐—ฑ๐—ฒ ๐—”๐—ฟ๐˜€ฬฆ๐—ถ (๐—จ๐—™๐—”), ๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—บ๐—ฎ ๐˜€๐—ฒ๐—ฐ๐˜ฬฆ๐—ถ๐—ฒ ๐—ฑ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐˜๐—ฎฬ† ๐—ฝ๐—ฎ๐—ฐ๐—ถ๐—ฒ๐—ป๐˜ฬฆ๐—ถ๐—น๐—ผ๐—ฟ ๐—ฐ๐˜‚ ๐—ฎ๐—ฟ๐˜€๐˜‚๐—ฟ๐—ถ ๐—บ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ถ ๐˜€ฬฆ๐—ถ ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐˜ƒ๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐—น๐—ถ๐˜‡๐—ฎ๐˜๐—ฎฬ† ๐—ถฬ‚๐—ป ๐˜‚๐—น๐˜๐—ถ๐—บ๐—ถ๐—ถ ๐—ฎ๐—ป๐—ถ ๐—ถฬ‚๐—ป ๐—ฅ๐—ผ๐—บ๐—ฎฬ‚๐—ป๐—ถ๐—ฎ, ๐—ฑ๐—ฎ๐—ฟ ๐˜€ฬฆ๐—ถ ๐—ฐ๐—ฒ๐—น๐—ฒ ๐—ฑ๐—ผ๐˜‚๐—ฎฬ† ๐˜€๐—ฎฬ†๐—น๐—ถ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ผ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฎ๐˜ฬฆ๐—ถ๐—ถ ๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐—ฆ๐—ฒ๐—ฐ๐˜ฬฆ๐—ถ๐—ฒ๐—ถ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—–๐—ต๐—ถ๐—ฟ๐˜‚๐—ฟ๐—ด๐—ถ๐—ฒ ๐—–๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ถ๐—ผ๐˜ƒ๐—ฎ๐˜€๐—ฐ๐˜‚๐—น๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎฬ†, ๐—ฑ๐—ถ๐—ป ๐—ฐ๐—ฎ๐—ฑ๐—ฟ๐˜‚๐—น ๐—–๐—น๐—ถ๐—ป๐—ถ๐—ฐ๐—ถ๐—ถ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—–๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ถ๐—ผ๐—น๐—ผ๐—ด๐—ถ๐—ฒ.

La inaugurare a participat prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sฤƒnฤƒtฤƒศ›ii, prezent astฤƒzi la Craiova pentru o vizitฤƒ de lucru la spitalele din oraศ™. Alฤƒturi de noi au fost primarul municipiului Craiova, Lia Olguศ›a Vasilescu, ศ™i rectorul Universitฤƒศ›ii de Medicinฤƒ ศ™i Farmacie, prof. univ. dr. Dan Ionuศ› Gheonea.    

Structura destinatฤƒ pacienศ›ilor arศ™i funcศ›ioneazฤƒ รฎn cadrul Unitฤƒศ›ii de Primiri Urgenศ›e a Spitalului Clinic Judeศ›ean de Urgenศ›ฤƒ Craiova. Aceasta este dotatฤƒ cu trei paturi de terapie intensivฤƒ de ultimฤƒ generaศ›ie ศ™i echipamente moderne, care asigurฤƒ monitorizarea funcศ›iilor vitale ale pacienศ›ilor, precum ศ™i posibilitatea de ventilaศ›ie mecanicฤƒ. รŽn cadrul UFA vor funcศ›iona douฤƒ sฤƒli de operaศ›ie pentru pacienศ›ii cu arsuri de pรขnฤƒ la 30% din suprafaศ›a corpului. Investiศ›ia รฎn amenajarea Unitฤƒศ›ii de Primiri Urgenศ›e a fost realizatฤƒ de Consiliul Judeศ›ean Dolj, printr-un proiect cu fonduri europene de peste 20 de milioane de lei. รŽn plus, am asigurat finanศ›area pentru dotฤƒrile Unitฤƒศ›ii Funcศ›ionale de Arศ™i, รฎn valoare de 320.000 de lei.

รŽn cadrul Secศ›iei de Chirurgie Cardiovascularฤƒ, au fost inaugurate cele douฤƒ sฤƒli de operaศ›ie care asigurฤƒ posibilitatea efectuฤƒrii unor intervenศ›ii medicale pe cord care nu se puteau realiza pรขnฤƒ acum la Craiova. Secศ›ia are 5 paturi de terapie intensivฤƒ ศ™i 25 de paturi destinate pacienศ›ilor post-anestezie. Consiliul Judeศ›ean Dolj a contribuit cu douฤƒ treimi din finanศ›area destinatฤƒ dotฤƒrii acestei unitฤƒศ›i, 1,7 milioane de lei.

Astฤƒzi, Craiova intrฤƒ pe lista marilor centre medicale din Romรขnia care oferฤƒ servicii complexe pentru pacienศ›i รฎn stare foarte gravฤƒ, fie cฤƒ este vorba de arsuri sau de afecศ›iuni ale inimiiโ€.

 Este declaraศ›ia de azi a preศ™edintelui Consiliului Judeศ›ean Dolj, Cosmin Vasile.