„Cu piciorul pe acceleratie”: Directorul general al OMS cere companiilor farmaceutice sa ofere spatii pentru marirea productiei de vaccinuri anti-Covid

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus, le-a cerut companiilor din industria farmaceutică să pună la dispoziţie spaţii pentru o producţie cât mai mare de vaccinuri anti-Covid, a transmis deunăzi Reuters.

Adhanom Ghebreyesus a afirmat, într-o recentă conferinţă de presă la Geneva, că aproape 130 de ţări cu o populaţie de 2,5 miliarde de persoane trebuiau să administreze o singură doză de vaccin şi a reamintit de pledoaria sa pentru ca naţiunile bogate să împartă dozele cu ţările mai sărace după ce au vaccinat lucrătorii din domeniul sănătăţii şi persoanele în vârstă.

Avem nevoie de o creştere masivă a producţiei„, a atras atenția, în acest context, directorul general al OMS. „Săptămâna trecută, Sanofi a anunţat că şi-ar pune la dispoziţie infrastructura de producţie pentru a susţine producţia vaccinului Pfizer/ BioNTech. Solicităm şi altor companii să-i urmeze exemplul”, a mai spus oficialul citat de presa internațională.