Cum afectează stresul interacțiunile cu cei dragi?

Problemele de încredere, dificultățile de concentrare, stările de iritabilitate și distanțarea sunt guvernate de inamicul invizibil care a luat cu asalt lumea în ultima vreme: stresul. Interacțiunile cu cei dragi sunt deseori afectate atunci când stresul devine copleșitor, pentru că orchestrează o mulțime de probleme de natură psihologică, precum lipsa de comunicare, un comportament neadecvat, negativ și, în multe situații, nevoia de izolare.

Responsabilitățile profesionale, ritmul alert al vieții de zi cu zi, grijile și emoțiile experimentate în viața personală au o contribuție majoră la declanșarea unor episoade severe de stres, pe care mulți nu știu cum să le gestioneze. Dacă te afli și tu într-o astfel de situație, amintește-ți că nu ești singura persoană care se confruntă cu astfel de stări. Citește mai departe pentru a descoperi care sunt factorii care declanșează stresul, dar și care sunt cele mai eficiente metode prin care poți scăpa de acesta.

Factorii declanșatori ai stresului: tot ce trebuie să știi

Știai că stresul nu este altceva decât o metodă de adaptare la provocările care se ivesc în viața noastră, existând riscul să aibă un impact negativ asupra sănătății fizice și psihice atunci când este experimentat pentru perioade îndelungate de timp? Conform specialiștilor, există mulți factori responsabili de declanșarea sa în corp, aceștia împărțindu-se în două categorii: factori externi și factori interni.

Factorii externi sunt cei care ne cauzează momente de tensiune în corp fără să avem un control prea mare asupra lor, printre aceștia fiind amintiți următorii: factori fizici sau de mediu (poluarea aerului, poluarea fonică, traficul aglomerat, dezastrele naturale, radiațiile, schimbările bruște ale temperaturii), factori sociali (probleme financiare, pierderea locului de muncă, discriminare, conflicte interpersonale), factori alimentari (alergii, carențe nutriționale, deshidratare).

Factorii interni fac referire la experiențele proprii, care au un impact uriaș asupra psihicului nostru. Iată care sunt aceștia: gândurile și emoțiile negative, așteptările nerealiste, lipsa de control, stilul de viață (tulburările de somn, alimentația neadecvată, lipsa de mișcare, excesele) și, bineînțeles, predispozițiile genetice.

Indiferent care sunt factorii care stau în spatele stresului pe care îl experimentezi periodic sau cu o frecvență destul de ridicată, există o modalitate eficientă care te poate ajuta să-ți recapeți controlul asupra propriei vieți. Iată cum scapi de stres cât mai eficient, recăpătându-ti totodată dispoziția și bucuria de a interacționa cu cei din jur.

Suplimentele alimentare, sunt eficiente în combaterea episoadelor de stres?

Ai remarcat că în ultima perioadă ai început să experimentezi cât mai multe momente tensionante, care te împiedică să fii tu la capacitate maximă atât la job, cât și în viața personală? StressClean Complex este un supliment conceput din trei tipuri de plante cu multiple efecte benefice, care te pot ajuta să învingi stresul.

Cele trei tipuri de plante eficiente în recăpătarea calmului și echilibrului interior sunt: ginseng indian, cunoscut sub denumirea de Ashwagandha, Bacopa monnieri (o plantă cultivată în Asia cu efecte benefice asupra memoriei) și Nardostachys Jatamansi (o plantă din Munții Himalaya, recunoscută pentru capacitatea sa de a combate eficient episoadele de anxietate).

Datorită formulei complexe din StressClean Complex în care este prezentă Ashwagandha, se observă o diminuare semnificativă a nivelului de cortizol, stările de iritabilitate sunt estompate, iar dificultățile de concentrare sunt diminuate semnificativ.

Ashwagandha (Withania somnifera) este o plantă adaptogenă, care contribuie semnificativ la gestionarea eficientă a momentelor stresante. De asemenea, este recunoscută și pentru capacitatea de refacere musculară, fiind de un real ajutor pentru sportivi. În plus, combate infertilitatea masculină, susține o sănătate psihică de fier și gestionează corespunzător inflamațiile din corp.

Înainte de a începe să folosești StressClean Complex, asigură-te că soliciți sfatul medicului de specialitate, care te poate îndruma corect cu privire la frecvența administrării suplimentului și la doza necesară, pentru a obține rezultatele mult așteptate. Suplimentul conceput din plante cu efecte antistres te va ajuta să-ți menții echilibrul emoțional și să gestionezi cât mai bine stresul zilnic. (P)