Diabetul este o afectiune greu de depistat, deoarece nu prezinta simptome pentru perioade lungi de timp. Totusi, acesta afecteaza in final grav starea de sanatate a pacientului si poate duce inclusiv la decesul acestuia. Odata ce boala se instaleaza in organism, creste imediat concentratia de glucoza in sange si apare un dezechilibru in metabolism. Diabetul se formeaza ca urmare a tulburarii secretiei de insulina din pancreas, avand cauze multiple. Indiferent ca este vorba de un stil de alimentatie necorespunzator sau de obezitate si alte probleme de acest tip, rezultatele sunt acelasi. Diabetul aparut nu poate fi eliminat, insa exista metode prin care glicemia sa fie mentinuta sub control. Unul dintre cele mai importante remedii naturale este laptisorul de matca. Iata de ce acesta ar fi recomandat drept suplimentar, pe langa tratamentul existent!
Care sunt efectele acestui produs?
Multe dintre beneficiile laptisorului de matca in ameliorarea glicemiei se vor observa intr-o perioada scurta, fiind evitate fluctuatiile mari in aceeasi zona. Acest lucru este posibil datorita celor 18 aminoacizi prezenti, precum si al celorlalte ingredinte. Intr-un laptisor de matca crud se pot intalni numeroase elemente benefice organismului, cum ar fi vitamine, minerale si substante peptidice. Acestea stimuleaza secretia de insulina si activeaza receptorii care sunt responsabili de acelasi proces.
Un alt avantaj consta in faptul ca se regleaza metabolismul si este sporita capacitatea de apararea a organismului. Laptisorul de matca este apreciat de catre persoanele cu depresie si anxietate, deoarece reduce simptomele acestor afectiuni si ajuta in formarea unei stari generale bune. Echilibrul psihic este important in cazul celor care sufera de diabet, boala fiind un motiv puternic de stres si ingrijorare. Consumul substantelor nutritive este insa benefic pentru sistemul cardiovascular si nervos, precum si pentru reglarea funcitilor renale.
Cum actioneaza laptisorul de matca?
In principiu, exista 2 componente ce fac un laptisor de matca 100 g esential in lupta cu diabetul. Primul este acidul pantotenic, care previne formarea hipoglicemiei. Al doilea este cromul, fiind un element ce lipseste de multe ori la cei care sufera de probleme cu nivelul zaharului in sange. Laptisorul de matca regleaza glicemia prin transformarea glucozei in grasimi si prin stocarea lor ca rezerva de energie. In urma administrarii, sangele revine la valori normale si sunt evitate complicatiile. Dinamizarea metabolismului este posibila apoi prin prezenta proteinelor, care au un rol esential in acelasi proces.
Ce studii s-au efectuat legate de laptisorul de matca si efectele sale asupra diabetului?
Un studiu relevant in acest sens este cel publicat de Jurnalul Chinez de Medicina Integrativa, care a analizat efectele consumului de laptisor de matca asupra femeilor. In acesta, cercetatorii au oferit unui numar de 25 de femei un supliment cu 1.000 mg din aceasta substanta si altor 25 de femei un placebo. In urma perioadei de 8 saptamani, s-au observat indiciile privind controlul glicemiei si s-a observat faptul ca nivelul acesta a scazut remarcabil. Ulterior, s-a ajuns la concluzia ca eficacitatea este una dovedita. Un alt studiu similar s-a efectuat in 2008, de catre Biological and Pharmaceutical Bulletin si au fost raportate rezultate similare.
Consumul de laptisor de matca difera de la o situatie la alta, fiind recomandat sa consulti un medic inainte de utilizare. Diabetul este o afectiune prezenta in vietile a peste 1,7 milioane de romani si necesita un tratament pentru a fi mentinut sub control. Laptisorul de matca este un supliment natural, ce te ajuta sa treci prin consecintele la care esti expus cand intampini aceasta boala.