Cum alegi patul ideal? (P)

Patul reprezintă elementul central din orice dormitor. Calitatea somnului este influențată semnificativ de caracteristicile pe care le prezintă. Are un rol foarte practic în definitivarea unui ambient plăcut, intim. Dormitorul este locul în care ne retragem pentru a ne bucura de momente relaxante după orele agitate din timpul zilei. De asemenea, patul aduce o pată de culoare inedită întregii încăperi. Tocmai de aceea, e important să acorzi o atenție deosebită procesului de alegere. Există mai multe aspecte pe care trebuie să le ai în vedere. Însă, nu trebuie să îți faci griji. 

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să iei decizia corectă: 

  • Dacă ai ales un proiect casă simplă și ești adeptul stilului minimalist, poți opta pentru un pat modern, din metal, care să integreze finisaje mate. În ceea ce privește cromatica poți miza pe combinații neutre, pentru a nu obosi din punct de vedere vizual. Nuanțele de bej, crem sau alb sunt cele mai recomandate. Însă, dacă îți place să ieși din tipare poți opta inclusiv pentru maro și negru. Ai grijă, totuși, să aliniezi design-ul cu celelalte elemente din încăpere, pentru a crea un tot unitar.
  • Măsoară cu atenție spațiul avut la dispoziție. Este o etapă foarte importantă, care te va ajuta să achiziționezi din prima opțiunea potrivită nevoilor tale. Pentru a-ți fi mai ușor, notează totul pe o foaie de hârtie. Dacă dispui de o cameră spațioasă poți lua în calcul un pat de 180 x 200 cm sau chiar de 200 x 220 cm. Te vei bucura așadar de confortul dorit, mai ales dacă e vorba de un dormitor matrimonial. În plus, dimensiunile ideale încăperii vor uniformiza design-ul și-i vor oferi acel ceva fresh. În schimb, dacă e vorba de amenajarea camerei pentru copil va trebui să ai în vedere un pat de o singură persoană. Dimensiunile indicate sunt: 75 x 190/200 cm, 90 / 200 cm sau 120 x 190 cm. 
  • Analizează caracteristicile pe care le prezintă somiera patului. E necesar să optezi pentru o variantă dură, rezistentă, care să poată să susțină mișcările în timpul somnului. Alege producători de încredere, care și-au câștigat reputația pozitivă prin standardele înalte de profesionalism, seriozitate și calitate pe care le oferă. 
  • Tapițeria este un element care va duce la alt nivel efectul vizual. Când alegi cadrul de pat trebuie să ai în vedere atât materialele, cât și modelele decorative pe care le integrează. Lemnul este o alegere inspirată atât pentru un stil clasic, cât și modern. Se va potrivi de minune și într-un proiect casă cu tente rustice. Poți opta pentru o tapițerie din piele și linii perfect drepte trasate la nivelul cadrului, dacă îți dorești un rezultat care să atragă toate privirile. 

Patul este unul dintre cele mai importante obiecte de mobilier din dormitor. Este elementul care inspiră intimitate și relaxare. De asemenea, are un rol bine definit în amenajarea încăperii. Tocmai de aceea devine mai mult decât necesar să iei în calcul atât aspectele practice, cât și cele care țin de design. 

Sortează alegerile în funcție de preferințe și bucură-te de un somn odihnitor și un stil de amenajare inedit!

White bedroom interior,work in bedroom.3d rendering