Cum trebuie îngrijită o persoană cu incontinență urinară? (P)

Incontinența urinară poate fi o problemă dificilă și stânjenitoare pentru mulți oameni, dar cu îngrijire adecvată și un plan de tratament eficient, simptomele pot fi gestionate eficient. În urma consultării medicului specialist este important să fie avut în considerat că un astfel de tratament poate fi de lungă durată până să își facă cu adevărat efectul. Din acest motiv, este esențial ca pe parcursul acestuia, persoanele care se confruntă cu această problemă să fie îngrijite corespunzător.

Iată câteva sfaturi ce pot ajuta la îngrijirea unei persoane cu incontinență urinară

Hidratare adecvată

Un aspect care poate influența această problemă medicală este reprezentat de către hidratarea organismului, fiind important să se bea suficientă apă pentru a preveni deshidratarea. În caz contrar, un corp deshidratat poate agrava simptomele incontinenței, fapt ce poate duce și la apariția unor alte complicații.

Exerciții de fortificare a mușchilor pelvieni

În cazul persoanelor care se confruntă cu incontinență urinară, o recomandare este practicarea unor exerciții pentru întărirea musculaturii din jurul vezicii urinare. Aceste exerciții pot ajuta la îmbunătățirea controlului asupra vezicii și prin urmare gestionarea mai facilă a acestei afecțiuni.

Schimbarea și utilizarea produselor de protecție potrivite

Un alt aspect important este reprezentat de faptul că este necesar să fie utilizate produse de protecție corespunzătoare, special concepute pentru a ajuta oamenii cu astfel de probleme. De asemenea, este esențial să se schimbe frecvent absorbantele sau scutecele folosite pentru a evita iritarea pielii și favorizarea infecțiilor.

De foarte mare ajutor pentru persoanele cu incontinență urinară sunt sondele de urină, care ajută la drenajul vezicii urinare. Acest dispozitiv poate fi utilizat atât pentru diagnosticare, cât și pentru ameliorarea simptomelor specifice incontinenței. 

Un lucru important de menționat este că sondele pot fi utilizate de către pacienți spitalizați, cât și de persoanele aflate la domiciliu. În ceea ce privește oamenii care urmează tratamentul acasă, aceștia pot apela la servicii de montare și schimbare a sondei urinare la domiciliu, precum sunt cele oferite de către TruMed. Aceștia sunt recunoscuți pentru profesionalism în astfel de situații – personalul care oferă serviciile este foarte bine pregătit pentru ca totul să se ridice peste nivelul așteptărilor, iar experiența să fie una plăcută din toate punctele de vedere.

Planificarea vizitelor la baie

Pentru a evita situațiile neplăcute privind incontinența urinară, este important să se planifice vizite regulate la baie. Mergând la baie la intervale regulate zilnic, se va asigura control asupra vezicii și se va spori confortul.

Evitarea consumului de alimente și băuturi care agravează simptomele

Consumul anumitor alimente și băuturi poate influența sau chiar agrava anumite simptome ale incontinenței. Printre acestea se numără cafeaua, alcoolul și în special alimentele picante. Având în considerare acest fapt, este indicat să se evite consumul unor astfel de produse pentru a evita experimentarea unor simptome foarte puternice și neplăcute.

Prin urmare, cu un proces de îngrijire adecvată și un plan de tratament eficient, simptomele incontinenței urinare pot fi gestionate și controlate, astfel încât persoana cu incontinență să se simtă confortabil și sigur.

Sursa foto: freepik.com.