DAN. Politistul care a salvat un tanar de la inec, pe litoral

El este Dan.El este polițistul care a salvat un tânăr de la înec în Marea Neagră.Totul s-a petrecut în stațiunea Costinești, acum două zile.

Polițistul din Covasna, detașat de o săptămână pe litoral, se plimba în timpul liber pe digul din apropierea Obeliscului, moment în care a auzit pe cineva că strigă după ajutor.- Se îneacă! A intrat aici și nu a mai ieșit, i-a spus un bărbat extrem de agitat.

Fără săstea pe gânduri, Dan și-a dat tricoul jos și a sărit în apă. Adâncimea era destul de mare, în jur de 3 metri.

A căutat câteva zeci de secunde, dar, pentru că a simțit că rămâne fără aer, a ieșit la suprafață.- Nu se vede nimic aici, i-a spus bărbatului de pe dig.

– Haideți un pic mai încoace. Aici a sărit.

Dan s-a mai scufundat o dată și a început să caute. A zărit după scurt timp o siluetă aflată pe fundul mării, dar nu mai avea aer să o poată ridica. A ieșit la suprafață, a respirat puternic și s-a scufundat iar. A ajuns la victimă și, cu ultimele puteri, a reușit să o aducă la suprafață. În tot acest timp, salvamarii s-au alertat și au ajuns la locul unde se afla colegul nostru, împreună cu victima inconștientă.

– Îl tragem noi în barcă, stai liniștit, i-a spus unul dintre aceștia.

– Luați-mă și pe mine că nu mai am putere, le-a răspuns Dan, în timp ce s-a prins cu mâinile de un skijet al unui salvamar. Victima, un băiat foarte tânăr, a fost adusă pe plajă, iar salvamarii au început procedurile specifice de resuscitare. Imediat a ajuns la fața locului și ambulanța și, la câteva minute, a aterizat un elicopter SMURD care l-a și preluat pe băiat, care era încă în stare inconștientă.

Spre seară, Dan a auzit că tânărul, din păcate, a decedat. S-a ridicat de la masă, a plecat spre plajă și, timp de minute bune, a stat singur și a plâns. Deși nu îl cunoștea pe acel băiat, se simțea vinovat că nu reușise să-l salveze.

A vrut să sune la spital, dar nu a avut puterea aceasta.După o noapte albă, vestea bună a venit ieri dimineața când Dan a fost oprit de un coleg.

– Bravo! Am auzit că ai salvat pe cineva. Felicitări!

– L-am scos la suprafață, dar se pare că degeaba.

– Cum degeaba? Victima a ieșit din comă. Medicii sunt optimiști. Felicitări, colega!

– Trăiește?

– Da, da! Trăiește! Atunci Dan a început să plângă a doua oară, de data aceasta de fericire.

DAN, cuvintele sunt puține pentru a-ți mulțumi! Ceea ce ai făcut este EXTRAORDINAR!

JOS PĂLĂRIA! OM printre OAMENI! DAN, primește, din partea noastră, a tuturor, tot respectul!!!