De ce mergi la logoped și cât costă? (P)

Numeroase tipuri de afecțiuni precum paralizia cerebrală, TSA, pierderea auzului sau întârzierile de dezvoltare pot provoca dificultăți în dezvoltarea vorbirii și limbajului. Este posibil că unii copii să nu înțeleagă limba pe când alții o pot înțelege dar nu pot comunica în mod eficient din cauza dificultăților de vorbire. În plus, copii pot să se confrunte și cu dificultăți de comunicare precum gesturile mâinilor și expresiile faciale.

 

Când trebuie să mergi cu copilul la logoped?

O sesiune de logopedie poate să fie tratamentul adecvat care poate aduce o îmbunătățire și, de ce nu, o rezolvare a problemelor menționate mai sus. În unele cazuri poate aduce doar o îmbunătățire deoarece rezultatele depind foarte mult și de pacient nu doar de specialist. Doar în urmă unei colaborări eficiente dintre terapeut și pacient poate să aducă o serie de rezultate eficiente și se pot atinge obiectivele propuse.

Atât copiii, cât și adulții se pot confruntă cu probleme legate de comunicare și limbaj care pot fi tratate prin participarea la sesiuni de logopedie.

Vorbirea corectă este necesară pentru a-ți construi o carieră de succes, pentru a dezvoltă abilități bune de comunicare și pentru a te încadra mai întâi într-o echipa de copii iar mai apoi într-una de adulți. Defectele de vorbire pot provoca dezvoltarea complexelor și este important că de la o vârstă fragedă să se urmeze ședințele de logopedie.

Pentru a putea realiza o evaluare a limbajului copilului, părintele ar trebui să observe că cel mic începe să rostească unele cuvinte la 1 an, să folosească o gamă de cuvinte simple precum ,,nu” de la 2,5 ani, să pună multe întrebări după vârstă de 3 ani, să copieze litere de tipar înainte de vârstă școlară. Dacă aceste lucruri întârzie să apară atunci este cel mai bine că părintele să se adreseze unui specialist, precum peopledevelop.ro, cât mai repede.

Cât costă o ședința la logoped?

Prețul pentru o ședința de logopedie diferă de la un specialist la altul iar părinții nu ar trebui să folosească prețul mic drept un etalon pentru a alege cel mai bun specialist. Un specialist cu adevărat bun va cere un preț corect pentru serviciile sale și va obține rezultate eficiente prin intermediul unei colaborări eficiente cu copilul tău.  Prețurile depind și de orașul în care sunteți. Un exemplu de costuri de ședințe de logopedie pentru copii în sector 6 găsești aici.

Numărul de ședințe necesare va depinde în totalitate de recomandările terapeutului și nu va fi suficient ca părintele să programeze o singură ședința de logopedie. De asemenea, pe lângă aceste ședințe de logopedie mai este necesar că părintele să lucreze acasă cu copilul pentru a crește procentul de eficientă a ședințelor și pentru că rezultatele să fie obținute mai rapid. De asemenea, terapeutul stabilește o serie de obiective care să fie atinse o dată cu parcurgerea fiecărei ședințe.

Așadar, prețul trebuie să fie printre ultimele criterii de selecție a unui terapeut potrivit pentru a ajută copilul tău să își obțină independența și să dezvolte un limbaj adecvat care să îl ajute în viață. Comunicarea este una dintre cele mai importante aspecte iar prin a începe ședințele de logopedie cât mai devreme copii vor putea să atingă rezultatele dorite mult mai rapid.