De ce să apelezi doar la clinici acreditate pentru fișa medicală pentru permisul auto? (P)

Pentru ca traficul auto să se desfășoare în siguranță pentru toți participanții, este nevoie ca la conducerea autovehiculelor – indiferent de categoria acestora – să se afle doar șoferi apți. Pentru a dovedi că ești capabil să te concentrezi și că nu ai vreo boală sau deficiență care să îți afecteze capacitățile, va fi necesar ca, la rândul tău, să apelezi la serviciile unei clinici acreditate pentru fișa medicală de permis auto.

Doar în acest caz vei fi sigur că examinările medicale se petrec în conformitate cu prevederile legale și că actul obținut își va dovedi utilitatea. Procedura se va desfășura rapid și eficient, fără a fi nevoie de mai multe vizite efectuate pentru obținerea documentului.

clinici acreditate fisa medicala permis auto

Actele necesare pentru obținerea fișei medicale permis auto

Unul dintre avantajele prezentării la clinici acreditate pentru fisa medicala permis auto constă în faptul că formularele tip necesare pentru efectuarea evaluărilor medicale se găsesc la recepție.

Pe fiecare formular sunt trecute următoarele specialități medicale: medicină internă, pneumologie, ortopedie și traumatologie, neurologie, psihiatrie, otorinolaringologie și oftalmologie. Fiecare dintre medicii specialiști declară dacă persoana examinată este sau nu aptă pentru a conduce un autovehicul. În plus, pentru solicitanții de permise de conducere auto din Grupa II se efectuează și un control pneumologic pentru identificarea riscului de apnee în somn.

Atunci când ajunge în incinta unei clinici acreditate pentru fișa medicală de permis auto și este prima dată când intră în posesia acestui document, pacientul trebuie să aibă asupra sa următoarele acte:

• cartea de identitate sau buletinul;

• fișa de școlarizare, în cazul persoanelor care se pregătesc pentru obținerea permisului și vor urma cursurile unei școli de șoferi;

• o adeverință de la medicul de familie al pacientului, în care să se menționeze dacă acesta figurează sau nu în evidență cu boli cronice;

• în cazul bolnavilor de diabet de tip 1, o scrisoare medicală de la medicul diabetolog, în care sunt trecute diagnosticul, tratamentul urmat și recomandarea dacă pacientul este sau nu apt pentru a conduce;

Pe lângă documente, purtătorii de ochelari de vedere trebuie să îi aibă și pe aceștia asupra lor.

Documente necesare pentru schimbarea permisului

Atunci când apelezi la clinici acreditate pentru fișa medicală permis auto doar pentru a schimba documentul care a expirat, s-a deteriorat sau a fost pierdut, ori ca urmare a schimbării numelui, procedura devine mai simplă, iar numărul de acte necesare este redus. Vei avea nevoie să depui la Poliție următoarele documente:

• fișa medicală permis auto eliberată de o clinică acreditată;

• dovada achitării la Trezorerie, la Poșta Română sau la Poliție a taxei pentru permis auto, în valoare de 89 de lei;

• cartea de identitate și vechiul permis auto în original,  în cazul în care acesta a expirat.

Pentru a intra în posesia documentului, solicitantul declară în scris că în fișa medicală au fost menționate toate bolile pe care le-a prezentat în trecut și le prezintă în prezent, că nu se află în evidența unei alte unități sanitare și că în situația în care va urma orice tratament medical se obligă să anunțe că este posesor al unui carnet de șofer.

Dacă apelezi la clinici acreditate pentru fișa medicală de permis auto și te prezinți cu documentele corespunzătoare, vei rezolva problema rapid, cu respect deplin față de prevederile legale!