De ce sa mancam cas?

Obținut în principal din lapte de oaie, cașul…. O, CE BUNĂTATE, este un produs specific românesc, nu seamănă cu niciun alt tip de brânză. Primăvara laptele este mai gras și conține suplimentar Omega 3 și fitonutrienți (betacaroten) din iarba proaspăt.

     Apoi, fiind vorba despre o brânză „tânără”, gustul cașului este subtil, ușor acid, iar consistența lui fermă, elastică, câteodată chiar scârție între dinți… „Merge” cel mai bine cu pâine pe vatră, sănătoasă, dar și roșii sau ridichi de lună.

     Trebuie știut, de asemenea, că laptele de oaie este bogat în minerale, conținând mult mai mult calciu decât orice alt tip de lapte.

Medicii susțin spun răspicat: consumul regulat de lapte de oaie ajută în lupta împotriva bolilor sistemului osos și te scutește de suplimentele alimentare. Este un aliment foarte ușor de digerat datorită conținutului ridicat de proteine și, în același timp, este o sursă importantă de vitamina A, vitamina C, B2 și B12.

 Tocmai din aceste considerente, cașul este recomandat copiilor mici și celor de vârstă preșcolară, în creștere, dar și… femeilor însărcinate.

     Este dovedit faptul că acesta ajută la funcționarea optimă a sistemului imunitar, reduce riscul de atac de cord și este esențial în tratarea insomniilor.

 Așadar, NU UITAȚI: Cașul are numeroase proprietăți și beneficii pentru corpul uman, aducând un aport considerabil de proteine, grăsimi și calciu. Laptele de oaie are de două ori mai multe proteine, comparativ cu cel de vacă sau de capră – acesta conține aminoacizi esentiali care ajută la repararea tesuturilor și la vitalitatea organismului.

foto: ziare.com; Facebook