De meserie… donator. Uluitorul exemplu si parcurs al unui Jandarm (Da, cu Majuscula!)

În anul 1999 a donat sânge pentru prima dată. De atunci, a adunat în carnetul de salvator 83 de donări de sânge și nu se va opri decât atunci când va ajunge la 100.

Barabaș Cosmin, jandarm maramureșan, este donator onorific de… 22 ani. Aproape 38.000 de ml din sângele lui s-au transformat în picături de viață pentru mai mulți copii ori adulți pentru care zilele au adus încercări grele.

„Donez sânge pentru că astfel pot dărui o șansă la viață oamenilor aflați în situații dificile. Un simplu gest de umanitate.”

Așa cum aflăm de la colegii săi, eroul nostru donează de 3 sau 4 ori pe an, cu gândul că gestul lui va aduce bucurie câtorva oameni încercați de boală. Îndeamnă și pe alții și, câteodată, reușește să și convingă.

Astăzi, când sărbătorim Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, sperăm ca exemplul acestui JANDARM să fie urmat de toți cei care înțeleg valoarea salvării unei vieți umane.

TOT RESPECTUL, OM FRUMOS!!!

***Anual, peste 3000 de jandarmi participă la activitățile de donare de sânge, colectându-se aproximativ 1500 de litri de sânge salvator.