În unele situații în viață se întâmplă să nu fie respectată legea așa cum ar trebui, fapt ce aduce cu sine consecințe pe măsură. Integrăm aici atât încălcarea dreptului penal cât și a celui civil. În primul caz repercusiunile sunt mai grave pentru că deseori este vorba despre închisoare. Totuși în anumite situații această sentință poate fi despre munca în folosul comunității.
Legea este una și este scrisă pentru toți, însă anumite situații pot avea rezolvări diferite, în funcție de fiecare caz în parte. Asta înseamnă că o sentință poate fi suspendată sub supraveghere sau poate fi redusă chiar. Cum orice veste bună vine la pachet și cu ceva negativ, aflăm de la Avocat Roxana Pop că suspendarea sub supraveghere poate fi revocată. Descoperim în continuare în ce condiții.
Când vorbim despre revocarea suspendării sub supraveghere
Literele de lege din articolul 96 Codul Penal cu privire la revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere spune că: „Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.”
Caz în care este nevoie de ajutorul unui avocat drept penal Cluj dacă este vorba de imposibilitatea îndeplinirii acestor responsabilități. Un avocat precum Roxana Pop cunoaște legea și va ști să aducă toate dovezile necesare pentru a demonstra nevinovăția într-un astfel de caz. Asta pentru că există situații în care nu se poate revoca suspendarea chiar dacă munca în folosul comunității nu a fost îndeplinită.
Când nu se revocă suspendarea?
Dacă cel acuzat are dovezi care să ateste că nu a avut posibilitatea să îndeplinească munca în folosul comunității conform orarului și programului stabilit, există posibilitatea de a rămâne valabilă suspendarea.
Caz în care ajutorul unui avocat este esențial, pentru că va ști ce dovezi sunt necesare pentru câștigarea cauzei. Asta pentru a nu avea parte de repercursiuni negative pe nedrept. Una dintre singurele fapte pentru care nu se revocă suspendarea este imposibilitatea de a îndeplini munca ce i-a fost atribuită.
În schimb, dacă a fost atribuită și o amendă la sentință ce nu a fost plătită, în schimbul acesteia va fi adăugată pedeapsa închisorii așa cum spune și punctul 3 din legea menționată anterior.
Rolul avocatului în cazurile de revocare a suspendării
Un avocat drept penal așa cum este și Roxana Pop poate fi un factor cheie într-o astfel de situație. Asta pentru că neaducerea dovezilor concrete și constatatoare a faptului că a fost imposibilă îndeplinirea sarcinilor duce la revocarea suspendării.
Pentru ca inculpatul să fie reprezentat așa cum ar trebui are nevoie de o persoană competentă care cunoaște fiecare aspect, care știe fiecare punct de lege. Asta pentru a putea aduce argumentele favorabile clientului astfel încât să i se facă dreptate. Mai multe cu privire la acest subiect veți putea descoperi și pe pagina oficială roxanapop-law.ro. Este esențial într-un caz să apelați la un avocat, deci este o alegere importantă.
Contact:
av.pop.roxana@gmail.com