Doi medici din Sibiu sunt castigatorii primei editii a Forumului Tinerilor Medici Infectionisti

În perioada 28-30 septembrie 2023, la Bucuresti a avut loc prima ediţie a Forumului Tinerilor Medici Infecţionişti, manifestare dedicată dezvoltării şi îmbunătăţirii aptitudinilor tinerilor medici pe diverse componente necesare în exercitarea profesiei.

Evenimentul a fost organizat de Societatea Naţională Română de Boli Infecţioase. La finalul Forumului s-au acordat premii pentru prezentare orală sau postere, printre laureaţi numărându-se şi doi medici rezidenţi în specialitatea boli infecţioase care activează în cadrul Secţiei Clinice Boli Infecţioase a SCJU Sibiu.

Dr. Alin Feiereisz, medic rezident specialitatea boli infecţioase anul II a obţinut premiul III pentru lucrarea „Impactul modificărilor climatice din România asupra evoluţiei infecţiilor respiratorii acute în sezonul rece”. Premiul constă în calitatea de membru ESCMID (Societatea Europeană de Microbiologie Clinică şi Boli Infecţioase) pe durata unui an la Young Scientist Membership şi Infection Journal.

„A fost un eveniment ştiinţific deosebit, în cadrul căruia am acumulat informaţii importante şi am împărtăşit de asemenea, din experienţa dobândită până acum. Mă bucură enorm obţinerea acestui premiu care mă onorează dar mă şi obligă să cresc nivelul de performanţă, cu scopul combaterii bolilor infecţioase”, a declarat Dr. Alin Feiereisz.
Dr. Smaranda Crăciun, medic rezident specialitatea boli infecţioase anul III a fost premiată pentru posterul „Meningoencefalita cu dublă etiologie: bacilară şi virusul encefalitei de căpuşă – Prezentare de caz”. Premiul constată în Young Scientist Membership ESCMID pe 1 an şi în tratatul de boli infecţioase al prof. univ. dr. Emanoil Ceauşu (volumul I, volumul II, volumul III.

„Pentru orice medic tânăr, cu aspiraţii, este foarte important să fii la curent cu ce este nou în medicină şi, în cadrul acestui forum, am avut oportunitatea de a avea acces la informaţii despre abordări inovatoare în specialitatea infecţioase. Este important să colaborăm şi să ştim să comunicăm pentru a fi eficienţi. Sunt foarte bucuroasă pentru că posterul prezentat a fost apreciat şi premiat”, a declarat Dr. Smaranda Crăciun.

„Felicitări tinerilor medici infecţionişti pentru acestă reuşită importantă care încununează eforturile lor de a învăţa şi a se dezvolta profesional şi în acelaşi timp dovedesc calitatea pregătirii lor ca rezidenţi. Ne bucurăm că, pe lângă premiile obţinute, au avut oportunitatea de a interacţiona cu colegii lor din alte centre precum şi cu experţi de marcă în domeniu”, a declarat Prof.univ. dr. Victoria Bîrluţiu, medicul şef al Secţiei Clinice Boli Infecţioase din cadrul SCJU Sibiu.