Drone de ultima generatie in dotarea SALVAMONT Brasov

Serviciul Public Județean SALVAMONT Brașov, serviciu aflat în subordinea Consiliului Județean Brașov, are din acestă lună în dotare două drone de ultimă generație dotate cu cameră cu termoviziune! În anul 2022 SPJ SALVAMONT Brașov a achiziționat prima dronă de salvare cu termoviziune din Județul Brașov, iar în acest an am reușit să achiziționăm a doua dronă dotată cu cameră termică cu infraroșu FLIR!

Dronele vor reduce semnificativ timpul de căutare a victimelor crescând astfel șansa acestora de supraviețuire, inclusiv pe timp de noapte, grație performantei camere cu termoviziune ce poate detecta de la înălțime persoana căutată. Echipamentul le va permite salvatorilor montani să analizeze într-un timp foarte scurt suprafațe mult mai mari de teren precum locuri izolate, goluri alpine, muchii de munte, cărări sau prăpăstii.

Salvatorii montani din cadrul SPJ Salvamont Brașov urmează în această perioadă cursurile puse la dispozitie de Autoritatea Aeronautică Civilă Romană, iar până la sfârșitul lunii aprilie ne dorim să avem cel putin 10 piloți certificați. Totodată ne dorim ca până în luna iunie să reușim cu sprijinul Consiliului Județean Brașov, SALVAMONT Romania-Dispeceratul National Salvamont și a partenerilor noștri să amenajăm și Centru Judeţean de Analiză a Datelor Colectate cu Drona din Brașov.

SALVAMONT Brașov – Pentru siguranța dumneavoastră în munți!